Arla går nu över till retursystem och byter ut miljontals pallar

PUBLICERAD: 19 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Arla går i oktober över till Svenska Retursystems klimatvänliga helpallar i plast. (Bild Svenska Retursystem)|”Genom att byta till returpall räknar vi med att minska vårt klimatavtryck med 50 ton koldioxidekvivalenter per år”, säger Malin Leander, Arla Sverige.

I oktober börjar Arla omställning av hela sin produktion i Sverige och övergår till Svenska Retursystems returpall ”Helpall grå”. Uppskattningsvis handlar det om 650.000 pallar per år i Arlas externa flöden och lika många i de interna flödena.

”Genom att byta till returpall räknar vi med att minska vårt klimatavtryck med 50 ton koldioxidekvivalenter per år”, säger Malin Leander, Arla Sverige.

”Klimatfrågan är vår tids största utmaning och vi på Arla har mycket höga ambitioner för vårt miljöarbete. Genom att byta till returpall räknar vi med att minska vårt klimatavtryck med 50 ton koldioxidekvivalenter per år”, säger Malin Leander, logistikdirektör på Arla Sverige.

”Helpall grå” har enligt Svenska Retursystem en livslängd på 15 år och kan återanvändas mer än 100 gånger. Den genererar 10 procent lägre koldioxidutsläpp än motsvarande träpallar. Den avger inte damm eller träflisor och den väger 10 kg mindre än en träpall vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö.

”Vi är glada över att Arla ser fördelarna med våra returpallar. Genom att Arla byter till vår helpall får de en klimatsmart lastbärare, som ger både deras egna medarbetare och deras kunder sundare arbetsförhållanden”, säger Cecilia Ratnér, Key Account Manager på Svenska Retursystem.

Arla är sedan tidigare användare av Svenska Retursystems returlådor. Under 2018 använde man tre miljoner returlådor för distribution av ost på den svenska marknaden.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx