Miljoninvestering i bärkassar

PUBLICERAD: 17 februari 2014
UPPDATERAD: 17 februari

Efterfrågan på bärkassar till handeln ökar stadigt. För att kunna möta efterfrågan investerar nu Swedbag över 7 miljoner kronor i en ny produktionsenhet för att utöka sitt erbjudande med egen tillverkning av pappersbärkassar med platta handtag.

Swedbag grundades 1985 och har erbjudit alla typer av bärkassar genom legotillverkning, och sedan 1998 genom egen tillverkning av bärkassar med tvinnade handtag. Genom denna investering tillförs en helt ny produktionslinje för att även kunna tillhandahålla pappersbärkassar med platta handtag. Kassar med platta handtag används främst av dagligvaruhandeln, blomsterhandel samt inom restaurang och take-away.

-Det här är en investering vi gör för att kunna möta efterfrågan från våra kunder. Dessutom är det helt i linje med de nya förslagen från EU som syftar till att minska användandet av plastkassar, kommenterar Jonas Widman, VD på Swedbag.

-Att vi använder oss av närproducerat svenskt papper för att tillverka våra papperskassar i fabriken i Jordbro är något som verkligen uppskattas av våra kunder, som är djupt engagerade i miljöfrågor, säger Fredrik Jorius, Marknadschef på Swedbag.

Swedbags produktionsanläggning i Jordbro har en modern flexografisk tryckpress och tre produktionslinjer för kassar med tvinnade handtag som nu kompletteras med en linje för produktion av pappersbärkassar med platta handtag.

Swedbag är certifierade av, och engagerade medlemmar i FSC (Forest Stewardship Council) som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax