Miljardaffär när Silgan köper WestRocks förslutningsområde

PUBLICERAD: 23 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi har haft ögonen på den här verksamheten i över ett decennium”

USA-baserade förpackningsjätten Silgan Holdings Inc. köper likaledes USA-baserade WestRock Co:s affärsområde inom förslutningar för en miljard US-dollar (knappt 9 miljarder kronor) . Affären omfattar 13 anläggningar i Nordamerika, Europa, Sydamerika och Asien.
WestRocks förslutningsdivision tillverkar olika typer av förslutningar samt s.k. triggers, pumpar och doseringsanordningar till förpackningar inom hushåll, hälsa och kosmetika. Divisionen omsatte 566 miljoner dollar under sitt senaste bokföringsår.

”Vi är speciellt nöjda med detta förvärv, eftersom det är en verksamhet, som vi bokstavligen har haft våra ögon på i mer än ett decennium”, säger Silgans VD Tony Allott.

WestRock-koncernen bildades 2015, när de två USA-baserade förpackningsbolagen Rock Tenn Company och MeadWestvaco Corporation gick samman (läs HÄR

Förslutningsdivisionen inom WestRock ingick tidigare i MeadWestvaco, som i sin tur köpte den år 2006 från franska Saint Gobain, där den var känd under namnet Saint Gobain Calmar.

Förpackningskoncernen Silgan, med huvudsäte i Stamford, Connecticut, har det senaste decenniet växt kraftigt, främst genom uppköp. Det mest uppmärksammade förvärvet gjorde Silgan år 2011, då man köpte Pennsylvania-baserade plastförpackningskoncernen Graham Packaging för 4,1 miljarder US-dollar (läs HÄR).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning