Micvacs förpackningsteknologi lanseras nu i Rumänien

PUBLICERAD: 16 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska Micvacs unika tillagnings- och förpackningsteknik används vid lanseringen av nya färdigrätter på den rumänska marknaden. (Bild Micvac)|Roxana Manolescu är VD för Caroli Foods Group. (Bild Caroli Foods)

Svenska food-tech-företaget Micvacs unika mikrovågs- och förpackningsteknologi för färdigrätter lanseras nu på den rumänska marknaden.

Lanseringen sker av livsmedelsföretaget Caroli Foods Group, som är en lokal marknadsledare inom processade köttprodukter på den rumänska marknaden.

Inför lanseringen har Caroli Foods Group, som ingår i den globala Sigma-gruppen, utvecklat tio nya kylda köttbaserade färdigrätter, vilka tillagas och förpackas med Micvacs speciella teknologi. Rätterna lanseras under varumärket Maestro.

Roxana Manolescu är VD för Caroli Foods Group. (Bild Caroli Foods)

”Under pandemin har konsumenterna börjat efterfråga recept som smakar som hemlagat. Därför passar den innovativa Micvac-teknologin den framtida marknaden väl”, säger Roxana Manolescu, VD för Caroli Foods Group.

Det här är första gången som Micvac-tekniken används på den rumänska marknaden och den har redan hjälpt Caroli Foods Group att nå framgångar. Den unika svenska teknologin gör att färdigrätterna får 60 dagars hållbarhet och ingredienserna behåller både sin smak, textur och näring över tid utan några tillsatser eller konserveringsmedel.

Micvac, som grundades år 2000 och har sitt huvudkontor i Mölndal, har utvecklat en patenterad metod att tillaga och pastörisera färdigrätter direkt i förpackningen via en specialutvecklad mikrovågstunnel. Tekniken innebär att de ingående ingredienserna bevarar både smak och näring och får lång hållbarhet. Rätterna görs ätfärdiga genom uppvärmning i mikrovågsugn.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx