Metsä Board dubbelt prisat vid årets iF Design Awards

PUBLICERAD: 15 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Metsä Boards design- och innovationsdirektör Cyril Drouet tog emot utmärkelserna vid iF Design Awards prisceremoni i München den 10 mars.|Förpackningarna till ”T2 Mini Fruit Tea” är utformade efter vilken smak som de olika teerna har.
|Elevated drink box har ett integrerat ”fotstöd” som gör att boxen inte behöver stå vid en bordskant el. likn. när man ska hälla ur den.

Vid årets upplaga av prestigefyllda designtävlingen iF Design Awards gick två av utmärkelserna till förpackningar, designade och tillverkade av kartongproducenten Metsä Board.
Förpackningen för ”T2 Mini Fruit Tea” vann en iF Design-utmärkelse i kategorin ”Beverages” och den innovativa ”Elevated drink box” vann en iF Design-utmärkelse i ‘Independent Packaging’. Bakom båda förpackningarna står Metsä Boards designteam.

Förpackningen för ”T2 Mini Fruit Tea” behövde på ett strukturerat och visuellt sätt stå ut i mängden. Därför speglar designen på ett spännande sätt de nya smakerna banan, vattenmelonsorbet, turkiskt äpple och persika, så att formen av varje förpackning liknar de aktuella frukterna. De unikt formade askarna har också en iögonfallande öppningsmekanism.
Metsä Board skapade designen, medan designteamet hos T2 ansvarade för den grafiska delen. 

Elevated drink box är designad och patenterad av Metsä Board. Förpackningen erbjuder ett lätt och bekvämt sätt för konsumenterna att njuta olika drycker. Den speciella upphöjda designen gör att boxen inte behöver stå vid en bordskant utan kan placeras, där den bäst passar. Den tar heller inte upp någon extra plats i butikshyllan, eftersom delen, som höjer boxen, finns integrerad i förpackningen och fälls upp strax innan användning. När boxen är tom, tas plastbagen enkelt ur lådan, så att bag och lådan vid återvinning kan sorteras var för sig. 

”Vi är stolta att få erkännanden på denna höga nivå. iF Awards återspeglar vår egen ambition att genom hållbara, säkra och innovative förpackningslösningar av kartong hjälpa kunderna att förstärka sina varumärken”, säger Metsä Boards design- och innovationsdirektör Cyril Drouet, som tog emot utmärkelserna på plats i München.

Designtävlingen iF Design Award varit erkänt som ett begrepp för utmärkt design i mer än 60 år.
I år hade den internationella och välrenommerade juryn att gå igenom och bedöma mer än 5.500 inlämnade bidrag från 59 länder.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x