Mellerud Plast sponsrar cykelloppet Ride of Hope

PUBLICERAD: 28 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Mellerud Plast sponsrar med dricksflaskor i plast

Plastförpackningstillverkaren Emballator Mellerud Plast, som ingår i Emballator Gruppen, sponsrar Team Göteborg och Barncancerfondens cykellopp ”Ride of Hope Europe”, där pengar samlas in till forskningen.
Årets Ride of Hope äger rum 4 till 10 juli och innebär att  man startar i Tjeckiens huvudstad Prag och via Tjeckien, Tyskland och Polen cyklar till Sverige och målet vid Almers Hus i Varberg. Sammanlagt 170 svenska cyklister, fördelade på sju lag, deltar i cykelloppet.

Team Göteborgs lag består av 20 cyklister, vilka nu ligger i hårdträning för att klara att cykla de 104 milen på en vecka.

Emballator Mellerud Plasts sponsring av Team Göteborg innebär bland annat att man förser de deltagande cyklisterna med dricksflaskor i  plast, som är speciellt utvecklade för cykelsport.
Alla som skänker minst 100 kronor i kampen mot barncancer vid något av Ride of Hopes events eller genom någon av medlemmarna i teamet får också en Ride-of-Hope-flaska från Mellerud Plast.

Team Göteborgs mål är att samla in en miljon kronor. Sedan år 2014 har Ride of Hope-lagen samlat in 14 miljoner kronor, vilka oavkortat gått till Barncancerfonden och den livsviktiga forskningen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x