Mellerud Plast sponsrar cykelloppet Ride of Hope

PUBLICERAD: 28 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Mellerud Plast sponsrar med dricksflaskor i plast

Plastförpackningstillverkaren Emballator Mellerud Plast, som ingår i Emballator Gruppen, sponsrar Team Göteborg och Barncancerfondens cykellopp ”Ride of Hope Europe”, där pengar samlas in till forskningen.
Årets Ride of Hope äger rum 4 till 10 juli och innebär att  man startar i Tjeckiens huvudstad Prag och via Tjeckien, Tyskland och Polen cyklar till Sverige och målet vid Almers Hus i Varberg. Sammanlagt 170 svenska cyklister, fördelade på sju lag, deltar i cykelloppet.

Team Göteborgs lag består av 20 cyklister, vilka nu ligger i hårdträning för att klara att cykla de 104 milen på en vecka.

Emballator Mellerud Plasts sponsring av Team Göteborg innebär bland annat att man förser de deltagande cyklisterna med dricksflaskor i  plast, som är speciellt utvecklade för cykelsport.
Alla som skänker minst 100 kronor i kampen mot barncancer vid något av Ride of Hopes events eller genom någon av medlemmarna i teamet får också en Ride-of-Hope-flaska från Mellerud Plast.

Team Göteborgs mål är att samla in en miljon kronor. Sedan år 2014 har Ride of Hope-lagen samlat in 14 miljoner kronor, vilka oavkortat gått till Barncancerfonden och den livsviktiga forskningen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning