Mediakökets vd: "Vi fyller ett gap på marknaden"

PUBLICERAD: 27 april 2017
UPPDATERAD: 27 april

Nya investeringar i maskinparken sätter Mediaköket på kartan med ökad flexibilitet och speed-to-market.

Mediakökets upphottade maskinpark med en satsning på digitaltryck och efterbearbetning har lett till framgångar för det Helsingborgsbaserade företaget. Mediaköket som idag är en del av Flextrus och AR Packaging Group har med sina maskininvesteringar i digital tryckteknik och efterbearbetning på bred bana fått en unik uppsättning i maskinparken som sätter dem på kartan i Europa. De kan nu trycka samtliga Flextrus material och hela ÅR Packagings produktportfölj, skriver företaget i ett pressmeddelande. Samtidigt ser de tekniken de innehar som  idealisk för små ordrar lokala livsmedels- och hälsovårdsföretag, testlanseringar och förpackningsprototyper till större varumärkesägare, enligt Maud Rahm, vd på Mediaköket och Flextrus. Hon är glad över uppmärksamheten de fått från både befintliga och nya kunder.

– Det sofistikerade produkterbjudandet är ett starkt komplement till koncernen och möter tydligt marknadens behov, vilket bekräftas av ett högre intresse än väntat från både mindre lokala företag och stora multinationella varumärkesägare, säger Maud Rahm, VD på Mediaköket och Flextrus och fortsätter:

– De olika förfrågningarna visar att vi fyller ett gap på marknaden genom att öka flexibiliteten och speed-to-market, två kritiska aspekter för våra kunder i den ökande konkurrensen om hyllplats i butikerna.

Mediakökets bredare tryckpress kombineras med en bred efterbearbetningsenhet, titulerad ebeam,som kan användas för speciallacker, laminering och skärning.

Mats Winde, fabrikschef på Mediaköket;
– Efterbehandling med ebeam gör att vi kan tillverka en innovativ förpackning på ett mycket effektivt och validerat sätt.

 

Läs vidare

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Undercamfunktion på fler av Zünds skärbord

Zünd lanserar ett nytt system för lastning av material som inkluderar både det integrerade registreringssystemet Undercam och en bordsförlängare.
BLE_UNDERCAM_Pressebild-1536x1024x

Så spar mejerijätten Arla trettiotvå ton plast om året

”Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året”. Det var rubriken i ett nyhetsinslag på Packnews.se under våren. Frågan var om kombinationen av material var ett bättre val än enbart plast? Vi uttryckte viss tveksamhet, men nu vet vi att det stämmer, efter ett samtal med Helge Steg, vd på Arta Plast, företaget som tillverkar FiberCup, förpackningslösningen som det handlar om.
Förpackningarx

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker