Konica Minolta hade länge längtat efter att få premiärvisa hur man snabbt kan trycka wellpapplådor och förpackningar för en stor publik i Sverige. På Sign&Print Scandinavia blev det äntligen dags och inkjetprintern blev direkt en publikmagnet.
– Det är jättestort. Nästan alla stannar till där och tittar. Och det är mycket frågor, säger Mikael Pettersson på Konica Minolta.
Det han syftar på är Konica Minoltas instegsmaskin för förpackningstryck i korta serier on demand, PKG-675i. Inkjetprintern skriver ut i fyrfärg och är speciellt utvecklad för att hantera både wellpappark och förstansat material upp till 1080 kvadratmeter i timmen och klarar materialtjocklekar från 0,1 millimeter till 1,5 centimeter.
Bra respons
Tre installationer har hittills gjorts hos kunder i Norden sedan PKG-675i lanserades i våras förra året. Två installationer har gjorts i Sverige och en i Norge. Maskinvisningen på Sign&Print-mässan, 5–7 april, fyller på listan med potentiella kunder att kontakta:
– Vi har en hel del leads, konstaterar Mikael Pettersson när vi träffar honom den andra mässdagen på Sign&Print Scandinavia.
Högproducerande tonermaskiner
Andra dragplåster i Konica Minoltas monter är AccurioPress C12000 och C14000. Det handlar om arkmatad tonerproduktion som de nu kan konkurrera med i högvolymsligan.
– Det här tar upp oss ett segment högre. Det högsta segmentet rent hastighets- och volymmässigt per månad, säger han och förklarar att de tidigare har varit bäst på att leverera maskiner som producerar 60-80 sidor i minuten. Den här tar upp oss i 14o sidor A4 i minuten, och gör 80 sidor i A3.
Mikael Pettersson säger att tonermaskiner är Konica Minoltas hemmabana.
– Det är därifrån vi kommer. Men vi vill också kunna visa att vi har en industriell sida. Tyvärr kan vi inte ha med oss våra största maskiner för de är både lite för kapitalintensiva och stora. Det är tyvärr svårt att visa på de här lite mindre mässorna. Men vi har prover med oss och de har folk varit imponerade av. Vi vill sätta ner foten och på allvar visa att vi menar allvar med industrial printing, avslutar Mikael Pettersson.