Levererar fyllningsmaskiner till spansk mjölkjätte

PUBLICERAD: 2 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Spanska mejerijätten använder numera mjölkförpackningar och fyllningsteknik SIG Combibloc.

SIG Combibloc har knutit till sig det spanska mejeriföretaget COVAP och levererar därmed såväl fyllningsmaskiner och mjölkkartongförpackningar.

I Andalusien använder mejeri- och köttkooperativet COVAP numera SIG Combiblocs fyllningsmaskiner för att fylla upp Hacendado-mjölk med olika fetthalter. Det görs i 1000 milliliters kartongförpackningar kallade Combibloc slimline. Hacendado är ett av varumärkena i Spaniens största stormarknadskedja Mercadona. Viktigt för COVAP var att hitta en effektiv och högpresterande förpackningslösning för att utöka sin produktionskapacitet, enligt Julio Cuerva, försäljningschef på SIG Combibloc.

– Vi är glada över att vår fyllteknik och service kunde övertyga företaget om att visa mer av våra kartongförpackningar på hyllorna i Mercadonas butiker ”, säger Julio Cuerva, försäljningschef i Iberia på SIG Combibloc.

Combibloc skriver i ett pressmeddelande att COVAP är ett av få mejeriföretag som visar en tillväxt i försäljningen och förvärvar marknadsandelar, trots den nedåtgående trenden i Europa.

COVAP är den andra av Mercadonas leverantörer att vända sig till SIG-tekniken. Den första var sopptillverkaren Internal som använt sig av fyllningsmaskinerna sedan 2014.

– Vi har blivit imponerade av prestanda, effektivitet och flexibilitet hos fyllmaskinerna från SIG Combibloc. Dessutom har åtagandet från hela SIG-teamet visat att det alltid var prioriteringen att genomföra en lösning som passar perfekt för oss och våra strategiska mål, säger Antonio Carmona, vd på COVAP.

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x