Levererar fyllningsmaskiner till spansk mjölkjätte

PUBLICERAD: 2 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Spanska mejerijätten använder numera mjölkförpackningar och fyllningsteknik SIG Combibloc.

SIG Combibloc har knutit till sig det spanska mejeriföretaget COVAP och levererar därmed såväl fyllningsmaskiner och mjölkkartongförpackningar.

I Andalusien använder mejeri- och köttkooperativet COVAP numera SIG Combiblocs fyllningsmaskiner för att fylla upp Hacendado-mjölk med olika fetthalter. Det görs i 1000 milliliters kartongförpackningar kallade Combibloc slimline. Hacendado är ett av varumärkena i Spaniens största stormarknadskedja Mercadona. Viktigt för COVAP var att hitta en effektiv och högpresterande förpackningslösning för att utöka sin produktionskapacitet, enligt Julio Cuerva, försäljningschef på SIG Combibloc.

– Vi är glada över att vår fyllteknik och service kunde övertyga företaget om att visa mer av våra kartongförpackningar på hyllorna i Mercadonas butiker ”, säger Julio Cuerva, försäljningschef i Iberia på SIG Combibloc.

Combibloc skriver i ett pressmeddelande att COVAP är ett av få mejeriföretag som visar en tillväxt i försäljningen och förvärvar marknadsandelar, trots den nedåtgående trenden i Europa.

COVAP är den andra av Mercadonas leverantörer att vända sig till SIG-tekniken. Den första var sopptillverkaren Internal som använt sig av fyllningsmaskinerna sedan 2014.

– Vi har blivit imponerade av prestanda, effektivitet och flexibilitet hos fyllmaskinerna från SIG Combibloc. Dessutom har åtagandet från hela SIG-teamet visat att det alltid var prioriteringen att genomföra en lösning som passar perfekt för oss och våra strategiska mål, säger Antonio Carmona, vd på COVAP.

Läs vidare

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Senaste nytt

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se