Konferens för mer vett om etiketter

PUBLICERAD: 16 januari 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Grafoketts vd Robert Östman ser fram emot konferensen LabelDay.

Den 3 maj startar Grafoketts konferens LabelDay i Malmö. Förhoppningen är att konferensen ska fungera som en samlingspunkt för tillverkningsindustrin och öka kunskapen om dagens etiketter.

Tillsammans med ingenjörs- och konsultföretaget ÅF arrangerar företaget Grafokett konferensen LabelDay. Robert Östman, vd för Grafokett, säger att det i dagsläget talas för lite om etiketter som värdefulla och unika informationsbärare. Målet är att konferensen ska sprida mer kunskap till företag.

Huvudpresentatör för konferensen är Eef de Ferrante, vd för förpackningsorganisationen AIPIA. Han kommer att prata om framtidens smarta etiketter. Andra presentatörer är Lena Coulibaly, Head of industry engagement – retail på GS1, och Daniel Dombach, Director EMEA industry solutions på Zebra. Domach kommer tala om trender inom logistik medan Coulibaly om nyheterna kring spårbarhet och vad som är viktigt att tänka på.

– Jag kan i nuläget även avslöja att Ericssons Andreas Säfström, som är ansvarig för design och användbarhet, är en av våra presentatörer, säger Robert Östman.

Programmet för konferensen är föredrag följt av workshops. Efter föredragen bryts den stora gruppen ner i mindre, 30-35 personer, för att öka interaktionen mellan delegaterna. Johan Mårtensson, vd för förpackningsklustret Packbridge kommer att vara konferensens moderator och ser positivt på idén.

– Jag tror att LabelDay kan bli en inspirerande och strategisk konferens. Jag har sett programmet och jag gillar idén om att varva presentationer med korta workshops. Jag är också övertygad om att samarbete mellan olika parter aldrig har varit viktigare.

Robert Östman beskriver känslan inför konferensen som en julafton – när man inte vet vad paketen innehåller, men ser fram emot att se vad det kan vara och bli.

– Det kommer bli väldigt roligt och vi har fått bra respons från andra aktörer och partners. Förhoppningen är givetvis att det ska gå så bra att det kan vara ett återkommande evenemang, säger Robert Östman.

Läs vidare

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

Festlig inledning på Scanpack för Konica Minolta

Scanpack hade bara haft öppet en timme när Konica Minolta korkade upp bubblet. Detta för att fira försäljningen av en etikettpress tillsammans med köparen, Knut Lundéns Tryckeri.
Konica 1

Dominos nya printer skriver med hög hastighet på flaskans förslutning

Domino Printing Sciences har lanserat ett nytt sortiment av snabba produkthanterings- och utskriftslösningar utformade för att stödja dryckestillverkare och hjälpa dem att leverera förpackningar utan etiketter på flaskor av miljö- och lagstiftningsskäl. Det nya sortimentet skriver ut variabel data och maskinläsbara koder, inklusive QR-koder, på förslutningar för HDPE-förpackningar.
Dominov

Epson lanserar ny etikettprinter

Nya ColorWorks C8000e från Epson producerar etiketter med både hög kvalitet och i hög hastighet samtidigt som den minskar kostnader och avfall som vanligtvis förknippas med traditionell, analogbaserad etikettutskrift.
epson-location-shoot.5x

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker