Kundanpassat plastmaterial till förpackningar inom elektronik

PUBLICERAD: 2 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Nya förpackningsmaterialet Scanfoil PS ESD är speciellt utformat för termoformade förpackningslösningar inom elektronikbranschen. (Bild Scanfill)|Karl Banke ansvarar för Scanfills tekniska kundsupport. (Bild Scanfill)|OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ystadbaserade Scanfill AB har utvecklat det polystyrenbaserade materialet Scanfoil PS ESD (Polystyren Electrostatic Discharge). Materialet är lämpligt till termoformade förpackningar inom elektronikbranschen eftersom det tack vare sin ytresistivitet skyddar avancerade tekniska applikationer från statisk urladdning.

Karl Banke ansvarar för Scanfills tekniska kundsupport. (Bild Scanfill)

”Vi har tagit nästa steg i vårt arbete med kundanpassade förpackningsmaterial och med PS ESD kan vi styra ledningsförmågan efter kundens önskemål”, säger Karl Banke, teknisk kundsupport på Scanfill.

Scanfill skriver i ett pressmeddelande att man nu erbjuder material med en ytresistivitet mellan 10^2 – 10^9 Ω (Ohm). Inom detta område kan man avgränsa mindre områden och på så sätt erbjuda material med mer noggrant specificerade ytresistiviteter, exempelvis 10^2 – 10^4, 10^3 – 10^6, och 10^5 – 10^9 Ω.

”Med vårt nya material kan vi hjälpa kunder genom att anpassa materialet efter deras produkt. Vi kan tillgodose kundens kravbild genom att styra materialet i enlighet med den ledningsförmåga som önskas. Under det senaste året har vi fått många förfrågningar från kunder kring den här typen av material och vi är väldigt glada över att nu kunna presentera en produkt som är välanpassad för många olika krävande ändamål”, förklarar Niklas Linde, säljare Scanfill.

Niklas Linde är säljare på Scanfill. (Bild Scanfill)

Scanfill uppger också att man till hösten 2022 ska bredda materialportföljen ytterligare genom att lansera polypropenbaserade Scanfoil PP ESD (Polypropen Electrostatic Discharge). Scanfill skriver att polypropen (PP) har en ännu lägre miljöpåverkan än polystyren (PS) och är väldigt eftertraktat på återvinningsmarknaden.

”Det är en perfekt match i Scanfills gröna profil med både miljövänliga och hållbara folier för termoformning”, avslutar Karl Banke.

Scanfill AB, som ingår i Polykemi Group, producerar/levererar plastbaserade förpackningsmaterial. Huvudkontoret är i Ystad, men företaget har även produktion i Kunshan, Kina.  

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax