Kotkamills plastfria kartong nu även till glassförpackningar

PUBLICERAD: 16 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Kotkamills har lanserat två plastfria kartongkvaliteter avsedda för glassförpackningar. (Bild Kotkamills)|”ISLA Ice och ISLA Cream är perfekta exempel på utvecklingen mot plastfria förpackningsalternativ”, säger Markku Hämäläinen. (Bild Kotkamills)

Finska kartongproducenten Kotkamills har utökat sin plastfria kartongfamilj ISLA med två kartongkvaliteter specialutformade för glassförpackningar.

Kartongkvaliteterna ISLA Ice och ISLA Cream är lätta att återvinna och lämpar sig speciellt till sådana glassförpackningar i form av bägare, skålar och behållare som ska fyllas på plats och tas med av konsumenten.

Kotkamills skriver i ett pressmeddelande att glassförpackningar traditionellt har varit beroende av lösningar baserade på plast och plastbeläggningar. Nu blir Kotkamills föregångare och en av de första som tillhandahåller ett plastfritt och återvinningsbart alternativ för glasstillverkare, förpackningskonverterare, återförsäljare och konsumenter.

”Förutom stort intresse för våra tidigare lanserade plastfria barriärprodukter, som ISLA® Duo för varma drycker, har det också varit stort intresse bland våra kunder för plastfria kartonglösningar för glassprodukter. Vi ser den utvecklingen som en naturlig fortsättning i vårt forsknings- och utvecklingsarbete”, säger”, säger Päivi Suutari, VP RDI vid Kotkamills.

Markku Hämäläinen, VD Kotkamills (Bild Kotkamills)

Enligt Kotkamills har kvaliteten ISLA Ice en utmärkt tryckyta som ger glassförpackningarna ett livfullt visuellt utseende och ISLA Cream är ett högpresterande kartongmaterial som speciell lämpar sig för bottendelarna i glassförpackningarna. Båda kvaliteterna har hög livsmedelssäkerhet och är resistenta mot fett och fukt.

”Globala trender och lagstiftningsinitiativ gör att förpackningsindustrin sätter fokus på materiallösningar som ersätter plast. Vi vill vara aktiva inom denna produktutveckling och plastfria glassförpackningar i kombinationer av ISLA Ice och ISLA Cream är hållbara alternativ och perfekta exempel på denna utveckling” säger Kotkamills VD Markku Hämäläinen.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy