Kartong anpassas till marknadskraven

PUBLICERAD: 20 januari 2015
UPPDATERAD: 24 januari

IGG_PURE_1480

Iggesund Paperboard aviserar en uppgradering av sin flaggskeppsprodukt Invercote. Från och med sommaren 2015 förses den mest sålda kartongen i Invercote-familjen, Invercote G med en lättbestruken motsida.

– Allt fler varumärkesägare vill ha möjlighet till ett kvalitativt motsidestryck för att exempelvis trycka en färgton eller ett mönster som förbättrar igenkänning och stärker varumärket. Vi utvecklar Invercote steg för steg, och alltid i den riktning som våra kunder vill, säger Arvid Sundblad, ansvarig för Iggesunds globala försäljning.

Invercote G har hittills varit trippelbestruken på trycksidan med en obestruken motsida och finns i ytvikter från 180 – 380 g/m2. Genom åren har den kommit att bli kvalitetsledande, framför allt beroende kombinationen av excellenta tryck- och folieringsegenskaper tillsammans med hög kvalitet och en lika hög kvalitetsjämnhet. Ett av många skäl att välja den som grafiskt eller förpackningsmaterial har varit den höga graden i förutsägbarhet i slutresultatet.

Motsidesbestrykningen gör att vitheten på motsidan justerats upp. Ljusbeständigheten, som redan tidigare varit marknadens bästa, har förbättrats ytterligare, något som har stor betydelse för att en förpackning ska se fräsch ut över tid på butikshyllan.

– Det här är ingen revolution, utan en anpassning till gradvis förändrade kundkrav. Men en förändring där vi också värnat om alla de egenskaper som återkommande gjort att Invercote i mätningar rankas som den europeiska kartongmarknadens starkaste varumärke av ledande varumärkesägare, fortsätter Arvid Sundblad.

Parallellt med introduktionen av den uppgraderade Invercote G så har företaget också både tydliggjort och förbättrat sitt serviceerbjudande under namnet ”Care by Iggesund”. Konstanta ledtider är målet, men också allt från snabb provservice och kunskapsförmedling till lokalt teknikstöd och transparent råvaruförsörjning.

– Den som väljer Invercote ska inte bara sova gott om natten. Han eller hon ska också vara förvissad om att slutresultatet kommer att bli bländande, slutar Arvid Sundblad.

Specifikationer och provmaterial för den uppgraderade uppgraderade Invercote finns tillgängliga från tidiga februari, och leveranserna börjar den 1 juli.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx