Jumbo ökar produktiviteten

PUBLICERAD: 7 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Durst Tau330-JRW-02864-4C-Presse

Durst som tillhör leverantörerna av digital inkjet utvecklar sin etikettpress, Tau 330, ytterligare. Nu får upp till 4000 meter plats på rullen.

Mer material på rullen, det blir resultatet av att Durst nu introducerar en jumborulle som kan klara rullar på upp till en meter i diameter. Det innebär att upp till 4000 meter material kan rullas av från inmatningsrullen alternativt rullas upp efter att materialet gått igenom tryckprocessen. Bredden på materialet kan vara upp till 350 mm

Inbyggda motorer underlättar hanteringen av de tunga rullarna. Ett särskilt bord underlättar skarvning av materialet.

Tau 330 är utrustad med en rad funktioner som en kyld vals för att klara tunna, värmekänsliga material, ett brett spektrum av andra applikationer samt en utomordentlig tryckkvalitet i 720 x 1260 dpi. Denna tryckkvalitet ger tydlig skrift och återger detaljer i grafik och bilder. Printern är utrustad med Xaar 1002 skrivarhuvuden vilket medför hastigheter på upp till 48 meter per minut. Det ger en kapacitet på 950 m2 per timme.

De nya lågmigrerande tryckfärgerna uppfyller de krav som ställs i Europa t ex Nestlés tryckfärgsspecifikationer. Dessa färger innebär att det nu är möjligt att använda digitalpressar till tryck på folie som ska vara i direkt kontakt med livsmedel och läkemedel, t ex blisterförpackningar, yoghurtlock och många andra specialapplikationer. Härdning sker under inertgas vilket reducerar de typiska dofter som uppstår vid härdning med UV-ljus. Det medför att tryckpressarna är godkända för produkter till livsmedel och läkemedelsindustrin.

Läs vidare

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx