Jumbo ökar produktiviteten

PUBLICERAD: 7 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Durst Tau330-JRW-02864-4C-Presse

Durst som tillhör leverantörerna av digital inkjet utvecklar sin etikettpress, Tau 330, ytterligare. Nu får upp till 4000 meter plats på rullen.

Mer material på rullen, det blir resultatet av att Durst nu introducerar en jumborulle som kan klara rullar på upp till en meter i diameter. Det innebär att upp till 4000 meter material kan rullas av från inmatningsrullen alternativt rullas upp efter att materialet gått igenom tryckprocessen. Bredden på materialet kan vara upp till 350 mm

Inbyggda motorer underlättar hanteringen av de tunga rullarna. Ett särskilt bord underlättar skarvning av materialet.

Tau 330 är utrustad med en rad funktioner som en kyld vals för att klara tunna, värmekänsliga material, ett brett spektrum av andra applikationer samt en utomordentlig tryckkvalitet i 720 x 1260 dpi. Denna tryckkvalitet ger tydlig skrift och återger detaljer i grafik och bilder. Printern är utrustad med Xaar 1002 skrivarhuvuden vilket medför hastigheter på upp till 48 meter per minut. Det ger en kapacitet på 950 m2 per timme.

De nya lågmigrerande tryckfärgerna uppfyller de krav som ställs i Europa t ex Nestlés tryckfärgsspecifikationer. Dessa färger innebär att det nu är möjligt att använda digitalpressar till tryck på folie som ska vara i direkt kontakt med livsmedel och läkemedel, t ex blisterförpackningar, yoghurtlock och många andra specialapplikationer. Härdning sker under inertgas vilket reducerar de typiska dofter som uppstår vid härdning med UV-ljus. Det medför att tryckpressarna är godkända för produkter till livsmedel och läkemedelsindustrin.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}