Intelligent förpackning som vet när nästa piller ska tas

PUBLICERAD: 7 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

August Faller Group har utvecklat en smart kartongförpackning med inbyggd elektronik, som hjälper patienter att ta sina piller vid rätt tillfälle.

Tyska August Faller Group har utvecklat en smart läkemedelsförpackning i kartong, som hjälper patienter att ta sin medicin vid rätt tillfälle.
Förpackningen, som än så länge är på prototypstadiet, kallas  ”Medical Prescription” och innehåller bland annat ett liten pappersbaserad elektronisk display samt små elektroniska ”kontrollknappar”.

Förpackningen ”räknar ner” antalet tabletter, som patienten tar, och påminner patienten när det är dags att ta nästa piller. Förpackningen larmar dessutom när tabletterna håller på att ta slut och påminner om att det är dags att förnya läkemedelsreceptet.

Kartongförpackningen och konceptet har dessutom en ytterligare fördel: med hjälp av en speciell app och Bluetooth-teknik kan en läkare eller ett apotek överföra specifika doseringsanvisningar till kartongförpackningens inbyggda elektronik!

När patienten öppnar läkemedelsförpackningen för första gången, eller trycker på en av knapparna på framsidan, visar displayen en hälsning. Det finns en meny med doseringsanvisningar, tablettantal, mm och patienten kan navigera genom menyn med hjälp av ”kontrollknapparna”. Vidare innehåller kartongförpackningens elektronik en integrerad klocka och en liten LED-lampa samt en tonsignal, som påminner patienterna om att ta medicinen omedelbart.

Till sin hjälp vid utvecklingen av denna och andra av företagets smarta förpackningarna har Faller haft Freiburg-baserade företaget MSC Technologies samt forskare vid Pforzheimuniversitetet.

——————————-
August Faller Group är en ledande tillverkare av sekundära läkemedelsförpackningar, typ kartongkapslar, etiketter, bipacksedlar, etc. På senare år har man väsentligt ökat utvecklandet och utbudet av så kallade smarta förpackningar, där man använder sig av tryckt elektronik och digitala kommunikationstekniker som RFID, NFC (Near Field Communication) och Bluetooth.
August Fallers huvudkvarter finns i tyska Waldkirch och dessutom har man produktionsanläggningar i Binzen, Großbeeren och Schopfheim samt i Danmark och Polen. Bolaget har cirka 1.150 anställd
a.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x