Intelligent förpackning som vet när nästa piller ska tas

PUBLICERAD: 7 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

August Faller Group har utvecklat en smart kartongförpackning med inbyggd elektronik, som hjälper patienter att ta sina piller vid rätt tillfälle.

Tyska August Faller Group har utvecklat en smart läkemedelsförpackning i kartong, som hjälper patienter att ta sin medicin vid rätt tillfälle.
Förpackningen, som än så länge är på prototypstadiet, kallas  ”Medical Prescription” och innehåller bland annat ett liten pappersbaserad elektronisk display samt små elektroniska ”kontrollknappar”.

Förpackningen ”räknar ner” antalet tabletter, som patienten tar, och påminner patienten när det är dags att ta nästa piller. Förpackningen larmar dessutom när tabletterna håller på att ta slut och påminner om att det är dags att förnya läkemedelsreceptet.

Kartongförpackningen och konceptet har dessutom en ytterligare fördel: med hjälp av en speciell app och Bluetooth-teknik kan en läkare eller ett apotek överföra specifika doseringsanvisningar till kartongförpackningens inbyggda elektronik!

När patienten öppnar läkemedelsförpackningen för första gången, eller trycker på en av knapparna på framsidan, visar displayen en hälsning. Det finns en meny med doseringsanvisningar, tablettantal, mm och patienten kan navigera genom menyn med hjälp av ”kontrollknapparna”. Vidare innehåller kartongförpackningens elektronik en integrerad klocka och en liten LED-lampa samt en tonsignal, som påminner patienterna om att ta medicinen omedelbart.

Till sin hjälp vid utvecklingen av denna och andra av företagets smarta förpackningarna har Faller haft Freiburg-baserade företaget MSC Technologies samt forskare vid Pforzheimuniversitetet.

——————————-
August Faller Group är en ledande tillverkare av sekundära läkemedelsförpackningar, typ kartongkapslar, etiketter, bipacksedlar, etc. På senare år har man väsentligt ökat utvecklandet och utbudet av så kallade smarta förpackningar, där man använder sig av tryckt elektronik och digitala kommunikationstekniker som RFID, NFC (Near Field Communication) och Bluetooth.
August Fallers huvudkvarter finns i tyska Waldkirch och dessutom har man produktionsanläggningar i Binzen, Großbeeren och Schopfheim samt i Danmark och Polen. Bolaget har cirka 1.150 anställd
a.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning