Inlagd sill i plastförpackning

PUBLICERAD: 29 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
En plastförpackning i återvunnet material för sillinläggningar är numera Klädesholmens melodi.

Klädesholmen fortsätter att fasa ut plåtburken till förmån för en plastförpackning till deras sillinläggningar.

I slutet av förra året lanserade Klädesholmen, som är specialiserad på sillinläggningar, en ny förpackning. Matjessillen som fått en plastförpackning får nu en följeslagare i och med att ”Inlagd Sill” får samma förpackning. Denna framställs av återvunnet material och är lättare att transportera.

Företaget har ersatt plåtburken till sin ”Matjessill i Bit” med en plastförpackning och denna togs väl emot av konsumenterna, som välkomnade den lättare och mer miljövänliga förpackningen. Nu får denna förpackning sällskap av Inlagd Sill med lök, morötter och kryddpeppar. Lanseringen skedde lagom till den stora julhandeln.

Klädesholmen på västsidan av Tjörn har en silltradition sedan 1594, då generationer har utvecklat sillen till dagens delikatess. De fyra kvarvarande sillfabrikerna på Klädesholmen slogs samman i början av 2000-talet och Klädesholmen Seafood bildades, som fortsätter att förvalta den svenska silltraditionens yrkeskunnande och hantverksskicklighet.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}