Ikoniska godiskulorna Maltesers har fått ny kartongförpackning

PUBLICERAD: 6 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Maltesers nya förpackning i dispersionsbelagd barriärkartong minskar plastanvändningen med 82 ton om året. (Bild Metsä Board)

De chokladdoppade malt- och honungskulorna Maltesers– som produceras av godisföretaget Mars Wrigley UK och som funnits sedan mitten av 1930-talet! – har fått nya kartongförpackningar, som minskar plastanvändningen med 82 ton om året.

I den gamla kartongförpackningen för Maltesers fanns en barriär i form av ett svart polyetenskikt, som täckte askens insida. Nu har man kunnat utesluta den svarta PE-barriären och ersatt den gamla kartongen med en dispersionsbelagd barriärkartong från Metsä Board och därmed sparat in på 82 ton plast om året.

Den nya kartongkvaliteten, som är tillverkad av 100 procent spårbar färskfiber, är helt återvinningsbar, biologiskt nedbrytbar och komposterbar, uppger Metsä Board.

”Hos Mars tar vi vårt ansvar för hållbara förpackningar seriöst. Att den ikoniska Maltesers-asken nu är helt återvinningsbar är ytterligare ett viktigt steg i vår resa mot förpackningar som är 100 procent återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara”, säger Adam Grant, VD för Mars Wrigley UK.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx