iFoodbag hjälper utvandrade svenskar att få sin favoritmat

PUBLICERAD: 17 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Scandi-Shop har skickat ett tusental iFoodbag-kassar med svenska livsmedelsfavoriter till Schweiz.

Den unika svenska bärkassen iFoodbag, med inbyggd kylfunktion, används för att frakta populära svenska livsmedelsprodukter till svenskar bosatta i Schweiz!
Det är det svensk-schweiziska bolaget Scandi-Shop AB, som nu börjat använda iFoodbag för sina leveranser av olika populära livsmedel.

Scandi-Shops leveranser av svenska varor, vilka fraktas från Helsingborg ner till Schweiz, är en tuff logistisk utmaning, skriver iFoodbag AB i ett pressmeddelande. Men med iFoodbag, som är helt isolerad och försedd med kylelement, kan varorna hålla sig fräscha och hålla kylan ända fram till leveransadresserna i Schweiz.

Den första leveransen med livsmedel i iFoodbags till Schweiz skedde i oktober 2016, när Scandi-Shop startade sin verksamhet. De livsmedel och produkter, som skickas ner till utvandrade svenskar i Schweiz, är framförallt klassiska svenska och nordiska produkter som sill, köttbullar, kaviar, messmör, mm., mm.

”Med iFoodbag är det ett stort plus att påsarna går att återanvända och är miljövänliga. Vi har snart skickat tusen iFoodbag-påsar och det har verkligen fungerat sedan dag ett. Vi är jättenöjda och har fått ett suveränt resultat”, säger Jesper Nordström, VD för Scandi-Shop AB.

Mycket har hänt sedan iFoodbag AB lanserade sin unika bärkasse med kyl- och frysfunktion för snart ett och ett halvt år sedan. Företaget belönades ganska snart med ett eftertraktat EU-bidrag och tecknade avtal med såväl nationella aktörer i form av Volvo och mat.se som internationella företag i form av bland annat förpackningsföretaget Mondi. (klicka på taggen ”ifoodbag”  nedan, för att se alla Packnews tidigare artiklar i ämnet)

iFoodbag AB är i ständig utveckling och har sålt och startat pilottester i flera världsdelar vid det här laget. Ambitionen är att förbättra iFoodbag ännu mer och på så sätt inte bara ge användarna en bättre upplevelse utan även kunna bidra till en hållbar miljö och mindre koldioxidutsläpp.

”Den globala marknaden för den här typen av miljövänliga produkter är gigantisk och vi tror på en god framtid. Vi har som mål att arbeta för vår miljö, genom att plantera fler träd än vi fäller och att minska koldioxidutsläppen. En annan ambition för oss är att minska livsmedelssvinn och säkra leveranser av såväl mat som mediciner i utsatta områden i världen”, säger Karl Fallgren, VD och grundare av iFoodbag.

iFoodbag AB har lämnat in flera internationella patentansökningar, varav den första i serien nu har fått ett positivt utlåtande av PCT-myndigheten (PCT = Patent Cooperation Treaty). Företagets ansökan ska nu granskas av de nationella patentverken i USA, Australien, Kanada, Kina, Indien och Sydafrika samt av Europapatentverket med PCT-myndighetens positiva utlåtanden i åtanke. När Europapatentverket beviljat patentet, så kan iFoodbag sätta patentet i kraft i 36 europeiska länder.

”Det handlar om ett omfattande patentskydd, som ska ge iFoodbag AB skydd för metod och system för transport av kyl- och frysvaror. Det är affärsmässigt viktigt att patenten har ambitionen att skydda effektivt och göra det omöjligt eller svårt för konkurrenter att göra liknande produkter och lösningar” säger Michael Andersson, senior partner på konsultbyrån Zacco.

 

 

Senaste nytt

Stora Enso genomför organisationsförändringar

Stora Enso planerar att implementera en ny organisation med sju affärsområden för P&L-ansvar, vilket återspeglar vikten av kärnverksamheten inom förnybara förpackningar i affärsportföljen. Den nya, plattare och effektiviserade organisationen kommer att öka kundfokus, driva den operativa effektiviteten med ökad integration, minska komplexiteten och förbättra koncernens prestationskultur.
wellpapp-Stora-Ensox

Nu testkörs Norges nya plaståtervinningsanläggning

Testkörningar pågår just nu och hösten 2025 öppnar Tomra och Plastretur officiellt den första och enda nationella finsorteringsanläggningen för plastförpackningar i Norge. Anläggningen, som ligger i Holtskogen Business Park i Inre Østfold, kommer att heta Områ.
default

Ny lack för BOPE-film gör materialet bättre för påstillverkning

Filmer av BOPE, biaxiellt orienterad polyeten, är kända för sin höga återvinningsbarhet, men deras begränsade temperaturbeständighet har hittills varit ett hinder för bredare industriella tillämpningar. Nu har hubergroup hittat en lösning som gör filmen betydligt värmetåligare.
HUB_Plastic-Bond-K1x

Ny teknik för biobaserad cellplast möjliggör cirkularitet för ett omtalat material

TotalEnergies Corbion och Useon har ingått ett strategiskt partnerskap för att främja utvecklingen och global kommersialisering av EPLA-formade produkter – en ny generation av hållbara, högpresterande skummaterial tillverkade av PLA, ett av de mest använda bioplastmaterialen.
epla-bottle-base-made-by-useon-with-luminy-plax

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX