I Karlstad blir skogsindustriella forskningsprojekt till konstverk

PUBLICERAD: 7 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

På Karlstad CCC har elva skogsindustriella forskningsprojekt tolkats i form av konstverk.|”Det här är ett sätt för oss att nå ut till fler med vår forskning”

Värmländska företagsklustret Paper Province och Karlstads universitet har arrangerat en utställning i Karlstad, där skogsindustriella forskningsprojekt ställs ut som konstverk.
Syftet med utställningen, som finns på stadens kongress- och konferenscenter Karlstad CCC, är att ge näringslivet en inblick i vilken forskning, som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Konstverken har tillkommit genom att formgivare på Bulldozer kommunikationsbyrå fick i uppdrag att tolka elva forskningsprojekt och skapa grafiska konstverk, som ska fungera som diskussionsunderlag för forskarna, Samtidigt ska skapelserna kunna fungera för sig själva som konstverk.

”Det här är ett sätt för oss att nå ut till fler med vår forskning, som jag tror fungerar. Jag har haft mycket intressanta samtal med representanter från både företag och myndigheter. Det är värdefullt att få direktkontakt med människor, till skillnad från när man håller en presentation eller föreläsning”, sade Margareta Dahlström, professor i kulturgeografi på Karlstads universitet.

Vid vernissagen, som ägde rum den 7 december, fick varje forskare en minut på sig att berätta om sin forskning, innan dörrarna till utställningen öppnades.

”Det här gör att man blir intresserad. Ett bevis på att det går att presentera forskning på ett kul och iögonfallande sätt”,  sade Claes Andersson, som besökte utställningen för Valmets räkning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning