I dag slås dörrarna upp till Empack 2019 i Malmö

PUBLICERAD: 5 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningsmässan Empack 2019 äger rumi dag och i morgon på MalmöMässan i Malmö.

I dag, onsdag 6 februari, slås dörrarna upp till förpackningsmässan Empack 2019. Plats är MalmöMässan och Empack arrangeras parallellt med Industrimässorna och Logistics & Distribution. Mässorna pågår i två dagar.

Förutom montrar där utställare visar upp nyheter och intressanta förpackningslösningar finns även ett intressant seminarieprogram, nätverksfrukostar, mm. som kan intressera mässbesökaren.

”Vi samlar hela produktionskedjan under ett tak. Här möter du leverantörer som visar de allra senaste produktnyheterna på plats”, skriver mässarrangören Easyfairs i sin programförklaring för Empack och de andra mässorna.

Enligt arrangören har förpackningsmässan Empack i år ett helt nytt grepp med ett lokalt fokus som lyfter södra Sveriges förpackningsutmaningar och driver framtidsfrågorna, som ännu ej fått svar.

”På Empack ska samlas utställare, besökare, talare, innovatörer och branschinfluensers för att prata utvecklingen av förpackningsindustrin i södra Sverige och Öresundsregionen”, skriver arrangören.

Empack och de övriga mässorna öppnar kl. 09.00 i dag och stänger kl. 17.00.
I morgon öppnar mässorna kl. 09.00 och stänger kl. 16.00.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx