Hon blir ny vd för Packbridge

PUBLICERAD: 26 april 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Marie Malmberg Lavsen ser fram emot sitt nya jobb som vd för organisationen Packbridge.

Nu står det klart vem som blir ny vd för Packbridge. Vi intervjuar Marie Malmberg Lavsen som tar över efter Johan Mårtenssons tre år på posten. 

Marie Malmberg Lavsen, hur ser du på det här uppdraget?

– Jag tycker det är spännande och kul och det som Packbridge gör ger mening. Jag tycker det är viktigt att man delar kunskap mellan industri, akademi och innovatörer. Det är spännande och att man i bästa fall bidrar till en ökad tillväxt, säger Marie Malmberg Lavsen och utvecklar:

– Det är många delar, hur man kan minska matsvinnet genom förpackningar, nå ut med kunskap till fler, exempelvis konsumenter, för många ser idag förpackningen som någonting onödigt när det i många fall kanske inte är så.

Marie kommer från förpackningsindustrin. Hon har arbetat tio år på kartongtillverkaren ÅR Packaging, en del av AR Packaging. Hon har jobbat med kunder inom segmentet fast moving consumer goods där hon har varit storkundsansvarig.

Vad känner du att du kommer kunna bidra med till Packbridge?

– Dels erfarenheten från förpackningsindustrin och förståelsen om kunderna och efterfrågan. Sen också hur jag är som person – min energi.

Hur Marie Malmberg Lavsen vill utveckla Packbridge är för tidigt att säga:

– Jag tar gärna in intryck först och uttalar mig gärna om det längre fram.

Marie Malmberg Lavsen tar över som vd för packbridge efter Johan Mårtensson.

Johan Mårtensson, nuvarande vd för Packbridge:

– Det känns väldigt bra. Marie är en person som förstår branschen och som har intresse av att driva den och få den att tänka nytt. Och det är det som är Packbridge roll. Att våga ställa de jobbiga frågorna, att våga driva olika typer av arrangemang och tänka lite nytt.

Marie Malmberg Lavsen går in i sitt nya uppdrag 1 maj. Johan Mårtensson som innehaft tjänsten i närmare tre år blir kvar som vd fram till mitten av juni för att få till en smidig övergång på chefsposten.

Hur tycker du att Packbridge har utvecklats under dina tre år som vd?

– Vi har gått från att vara en eventorganisation med massa seminarier till att driva frågeställningar, få in finansiering till olika projekt som är till gagn för medlemmar. Vi har startat nya koncept, till exempel vårt Start up community och Fempack – ett nätverk för kvinnor.

Johan Mårtensson säger att medlemmarna är mycket mer engagerade i dag än tidigare och att förtroendet har ökat för Packbridge. Något organisationen även jobbat mycket för. Samtidigt har de även växt internationellt.

– Vi har sagt att om man är aktiv medlem och kommer till oss eller andra medlemmar med sina frågeställningar och utmaningar så kan vi få igång mycket. Där känns det som det har förändrats totalt i alla fall det senaste året.

För Johan Mårtenssom väntar en ny tjänst som innovationsansvarig på Duni AB.

– Det blir en helt ny roll, ett vitt papper där vi ska sätta allt från processer till hur Duni ska profilera sig inom innovation. Mycket inom hållbarhetsområdet.

Marie Malmberg Lavsen presenterades som ny vd för deltagarna under Packbridge research forum 26 april i Lund.

 

 

 

 

 

Läs vidare

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x