Hög standard på RPC Superfos fabrik

PUBLICERAD: 3 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
RPS Superfos Stilling har fått tre nya certifikat.

RPC Superfos i Danmark kan lägga tre certifikat till samlingen, vilka visar på en höjd hygiennivå, låg energinivå och omtanke om resurserna.

RPC Superfos lägger fokus på produktsäkerhet, ökade satsningar för hållbara lösningar och minskad energiförbrukning inom alla sina verksamheter, enligt fabrikschef Lars Smidt, fabrikschef på RPC Superfos Stilling i Danmark:
– Löpande förbättringar och utveckling inom energi, kvalitet och hållbarhet är idag kopplat till framgångsrika verksamheter. Vi ska utnyttja resurserna bättre och har fokus på hur vi kan reducera vår miljöpåverkan. Det innebär fördelar för miljön, våra kunder och för sättet som vi producerar på.

En av Europas ledande tillverkare av plastemballage kan nu lägga tre certifikat till samlingen. Det gäller certifikatet ”BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials”, klass AA, vilket visar att produktsäkerheten och kvalitet ligger på topp.
Vidare har ledningssystemet i Stilling blivit godkänt för ett ISO 50001:2011-certifikat vilket innebär att ambition finns för en konkurrenskraftig energiförbrukning. Ett konkret exempel på fabriken är att samtliga neonrör i fabriken bytts ut mot led-ljuskällor vilket ger en årlig besparing på 150 MWh. Dessutom har de fått FSC-märkning på ytterkartong de tillhandahåller till sina plastemballage. FSC står för Forest Stewardship Council, en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att främja ett ansvarsfullt skogsbruk världen över.
RPC Superfos Stilling har 150 medarbetare. 2015 blev fabriken en del av RPC Superfos i samband med uppköpet av Promens Group.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx