Beneli kammar hem storordrar – hjärtmonitorer och vodka

PUBLICERAD: 13 februari 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Günther Dieroff, försäljnings- och marknadschef på Beneli ser ljust på framtiden.

Framtiden ser ljus ut för etikettillverkaren Beneli, med två stora ordrar och investeringar i ny produktionsutrustning. Men det gäller att inte bli för kaxiga när konkurrensen i den grafiska branschen är stor. 

Förra året slutade på topp för Helsingborgsföretaget Beneli som rodde två stora ordrar i hamn. Den första inom body patches, närmare bestämt hjärtmonitorer, som används inom det medicinska fältet. Beneli har även kammat hem en stor order av etiketter för en internationell vodkatillverkare.

– Vi fick gneta en del förra året men det känns väldigt roligt att ha fått två så stora ordrar. Framtiden ser väldigt ljus ut, säger Günther Dieroff, försäljnings- och marknadschef på Beneli.

Utmaningen för företaget har visat sig finnas på den grafiska sidan. När fler slåss på en krympande marknad, blir utbudet snabbt större än efterfrågan. Ett priskrig som kan upplevas jobbigt för många, inte minst för Beneli.

– Som tur är har vi flera produktben att stå på. Bland annat arbetar vi mycket med RFID taggar, där marknaden är i stor tillväxt just nu. Trots att den grafiska verksamheten står för cirka 40 procent av vår omsättning, så gynnas vi också av möjligheterna att blanda NFC-tekniken för etikettproduktion med andra tekniker, säger Günther.

Företagets kunder kräver ständigt en hög kvalitet då de ofta är varumärkesägare som satsar på just kvaliteten. Enligt Günther är det dessa typer av kunder företaget främst attraherar.  För företaget kommer detta betyda en hel del investeringar i ny produktionsutrustning.

– Vad gäller vår NFC-teknik har vi pratat en hel del om möjligheterna tidigare, men under detta året kommer det börja hända grejer. Detta förutsätter dock att vi inte blir för kaxiga utan fortsätter satsa på effektivitet och produktivitet, säger Günther Dieroff.

 

Det här är NFC-teknik:

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x