Har du råd att testa Teslas GigaBier?

PUBLICERAD: 21 april 2023
UPPDATERAD: 21 april
Ett trepack går på drygt 1000 kronor.

Tesla, och Elon Musk, har mycket tankar och idéer, och de är långt ifrån alltid förknippade med bilar. Nyligen lanserade Tesla en GigaBier i Tyskland.

GigaBier har en förpackning som ska efterlikna företagets Cybertruck som är byggd med ett ytterskal tillverkat för optimal tålighet och passagerarskydd. Med ett nästan ogenomträngligt exoskelett är alla komponenter konstruerade för överlägsen styrka och hållbarhet, från bärande skal i ultrahårt 30X kallvalsat rostfritt stål till Teslas armerade glas.

Tesla säger att man vill hylla den 500 år gamla tyska ölbryggningstraditionen Reinheitsgebot. Den pilsnerinspirerade ölen finns i begränsad upplaga och är bryggt i Berlin med som man säger, sin egen exklusiva Cyberhumle och med noter av citrus, bergamott och söt frukt. Flaskan är elegant och för snarare tankarna till parfym än öl. Den har en stilren, svart och blank design med en Giga-stämpel som lyser i mörkret. Det framgår inte om det är  flaska av glas eller av plast men troligtvis är det glas. Låt oss anta att den inte ingår i de tyska retursystemen för flaskor.

Hur ölet smakar är okänt, men någon skrev att det är som vanligt med Tesla, mycket design men inte så mycket innehåll.

Räkna med att få betala drygt 1000 kronor för en trepack med 33 cl flaskor. Ölet har en styrka på 5 procent. Och en sak till – alkohol och bilkörning hör inte ihop.

Läs vidare

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Martin Schmetzer – från graffiti till lettering

Vår systersite Cap&Design har träffat Martin Schmetzer, en grafiker som älskar att designa förpackningar och etiketter.
top-1x

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax