Hänt på drupa: Konica Minolta satsar mer på förpackningstryck

PUBLICERAD: 12 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

KM-C finns inte än|även om den står här..!

År 2005 tog Konica Minolta de första stegen in på marknaden för produktionstryck och det har gått bra, man har nu en ledande position när det gäller färgtryck. På drupa 2016 i Düsseldorf kunde man följa framgången för koncernen, inte minst med deras jättemonter, som var mycket välbesökt.
På drupa visade man att man nu har en tydlig målsättning att lyckas lika bra med industriellt tryck och då är det mycket fokus på förpackningar och etiketter. 

I montern kunde man bland annat ta del av en väldigt liten, men effektiv etikettpress, bizhub PRESS C71cf, närmast att betrakta som en instegsmaskin för kunder, som vill satsa på etiketter, till exempel för företag som vill bli mer flexibla och ha ett alternativ till sina konventionella etikettpressar. Den kör från rulle till rulle i fyra färger. Banbredden är 330 mm och standardhastighet (det finns tre hastigheter) är 13,5 meter per minut.

Etikettpressen har funnits i en betaversion hos en kund i Portugal i ett år, men drupa innebar lansering och officiell säljstart för maskinen i Norden, enligt Mikael Pettersson på Konica Minolta.

Snett bakom den nya etikettpressen stod en betydligt större maskin, som ännu inte finns till försäljning. Konica Minolta kallade den en ”technical showcase” av en ny teknik.
Maskinen heter KM-C och är en arkmatad inkjetmaskin avsedd för falskartong och tunna wellpappapplikationer. Den hanterar materialtjocklekar mellan 0,3 och 1,2 mm. Den är steg två i det man kallade KM-1 på förra drupa. Den hanterar format upp till A3 och klarar 2.200 ark i timmen

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x