Hallå där, Ingela Stenson, Nu är det bara en vecka kvar..!

PUBLICERAD: 5 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Ingela Stenson är ordförande i Livsmedelsföreningen.

Det är bara en vecka kvar till årets Livsmedelsdagar i Tylösand den 13-15 september. Här berättar Livsmedelsföreningens ordförande Ingela Stenson om vad besökarna kan förvänta sig.

Årets tema är: Ska vi ha stora eller små livsmedelsföretag? Vad kan besökarna vänta sig av årets program?
”De kommer att få många insikter och aha-upplevelser från ett stort gäng av kompetenta, intressanta och skickliga föreläsare, som ger viktiga kunskaper inför framtiden. Samtidigt får de en unik möjlighet att nätverka och mingla med branschkollegor från hela landet”, säger Ingela Stenson.

Seminarierna på årets Livsmedelsdagar handlar om allt från hur både stora och små företag kan göra succé på sociala medier till hur småskaliga producenter kan vara framgångsrika i en storskalig bransch. 

Bakgrunden till årets tema är det ökande intresset för småskalig mat och en tydlig misstro mot ”industrimat”, som gör att många storföretag ”leker” små för att locka till sig konsumenterna. Samtidigt är det den storskaliga maten, som vi äter mest av.  

”Årets föreläsare kommer både från stora och små företag, som Arla, KLS Ugglarps, Lantmännen, Spendrups, Warbro Kvarn, Savolax, Hälsingestintan och Food for progress, för att nämna några. Vinnova och RISE ger oss framtidskunskap, Ungdomsbarometern lär oss hur vi ska locka framtidens talanger, Karma berättar hur vi kan minska matsvinnet med teknikens hjälp och Foodtruster hur vi bygger starka varumärken genom ambassadörskap och transparens. Vi får höra om trender, handelns roll i framtiden och vilka som tjänar mest pengar – stora eller små”, berättar Ingela Stenson. 

Den 13 september presenterar dessutom ABB en spännande rapport om framtidens food tech, som handlar om automation och robotar inom livsmedelsproduktionen.

Vidare kommer Livsmedelspriset att delas ut för 51:a året i rad och många utställare finns på plats för att visa upp sina senaste produkter och tjänster.

Vad behöver vi då – små eller stora livsmedelsföretag?
”Vi behöver självklart både och – men konsumenterna kommer att ställa allt större krav på transparens och teknisk utveckling”, menar Ingela Stenson.

Så hur ska den optimala blandningen av stora och små företag se ut? 
”Det är det som vi ska diskutera på Livsmedelsdagarna. Det finns ett fåtal platser kvar, så de som ännu inte har anmält sig har fortfarande chansen, varmt välkomna!”, avslutar Ingela.  

Program och anmälan finns HÄR eller kan göras till ewa@livsmedel.se

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker