Göteborgstryckeriet: ”Där är vi konkurrenskraftiga i dag”

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Göteborgstryckeriets marknadschef Maria Iversén berättar om företagets boxkoncept.

I rampljuset hos Göteborgstryckeriet står företagets Eco Boxes och Rigid Boxes.
– Det här är framtiden. Att man jobbar med ett material och ändå göra en extremt premium och miljövänlig låda. Det går snabbt, det är konkurrenskraftiga priser och det blir en otroligt hög kvalitet, säger marknadschef Maria Iversén.

Göteborgstryckeriets marknadschef Maria Iversén berättar om företagets förpackningskoncept på Empack.

– Det är en hård låda som vi producerar helt automatiskt i Göteborg, Mölnlycke. Det enda som behövs är ett recyclable-material, några droppar miljögodkänd lim och eventuellt folie eller prägling. Sedan har du en riktigt riktigt snygg premiumlåda.

Kan kläs in

Som företagsnamnet anspelar så trycker företaget också, och boxarna kan även kläs in:

– Boxarna kan också kläs med något FSC-märkt överdrag, och ändå fortsätter det vara en exklusiv ekolåda.

– Det här är framtiden. Att man jobbar med ett material och ändå göra en extremt premium och miljövänlig låda. Det går snabbt, det är konkurrenskraftiga priser och det blir en otroligt hög kvalitet.

Automation i produktionen

Inget görs manuellt, utan allt är automatiserat i produktionen.

– Det här är en industri. Vi kan producera flera miljoner lådor men vi kan också producera hundra lådor.

Iversén säger att eftersom det rör sig om ett helt automatiskt produktionssätt så är de också konkurrenskraftiga prismässigt.

– Vi blir ju ofta jämförda med större volymer i exempelvis Asien. Där är vi konkurrenskraftiga i dag.

Enligt Maria Iversén har Göteborgstryckeriet alltid gjort sig kända för att trycka snygga trycksaker. Ofta är det komplicerat tryck med bra kvalitet på guldåtergivning och färgåtergivning. Med den kundbasen de redan hade med stora krav på tryckkvalitet, och som sedermera också hade förfrågningar inom förpackningsområdet, föll det sig naturligt att ta steget in på förpackningar för tolv år sedan.

”Unik i Norden”

Produktionslinan för att tillverka rigida boxar införskaffades för ett år sedan.
– Den är unik i Norden, säger hon och fortsätter:
– Vi gör ingenting standard. En kund kommer till oss och vill marknadsföra sitt varumärke i en snygg och skyddande förpackning. Då gör vi allt från konstruktion till en anpassad produkt för kunden.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x