Golf With Friends avgjordes i strålande sensommarväder

PUBLICERAD: 22 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

På Landskrona Golfklubbs bana och i strålande sensommarväder avgjordes Packaging Open – Golf With Friends.|Priset som bäste spelare gick till Thomas Grönvall från Gambro Lundia AB.
|Bästa kvinna blev Pia Dahlin från BASF i Danmark.|Thomas Valtonen från Magnab Eurostat AB fick ta årets första bad|för att rädda klubbor och golfbag

Tidningen nord emballages traditionella golftävling ”Packaging Open – Golf With Friends”, som är Sveriges, och kanske Nordens, största golftävling för förpackningsindustrins värdekedja, avgjordes den 22 augusti på Landskrona Golfklubbs finfina bana. 74 personer slogs om äran i det strålande sensommarvädret.

Packaging Open har snabbt blivit en mycket populär tävling, där deltagarna bjuds att spela tillsammans med sina kunder och utan annan kostnad än sin egen tid. nord emballage och årets sponsorer, Pivac Syd och PIAB, bjöd på tävlingen, som alltså lockade rekorddeltagande. Ändå fler var egentligen anmälda, men några sena avhopp på grund av oförutsedda arbetsuppgifter gjorde att deltagande stannade på 74. 

Som vanligt var det ”ups and downs” på banan. Vissa spelare fick nöja sig med att konstatera att ”jag hade i vilket fall tur med vädret”, medan det gick väldigt bra för andra. Vädret visade sig verkligen från sin bästa sida, förvånansvärt nog efter en sommar, som väl inte gjort någon glad, och spelet avgjordes i växlande molnighet (mycket sol) och skön temperatur, när solen fått värma på lite. Att det blåste en del är ingen överraskning vid Öresundskusten.

Årets tävling kunde notera en HIO, vilket är golfspråk och ska utläsas Hole in One. På hål 2, en korthålsbana, lyckades Kent Brännlund från Robatech Nordic AB med bedriften. Han lyckades dessutom med ett antal ”birdies” så dagen blev lyckad.

”Det var en spikrak järnsjua, som studsade två gånger innan hålet och gick rätt mot pinnen. Först var jag inte säker på om den gått i, för det låg en boll bakom hålet, men det var inte min, den låg snyggt i koppen”, berättar Kent Brännlund, som slapp bjuda alla på champagne, men som i stället kunde bära hem en flaska med den ädla drycken.

Det var med andra ord självklart att Kent tog hem specialpriset för närmast pinnen. Det andra specialpriset, närmast ett utlagt rep längs med ett av hålen, vanns av Mats Nilsson från Thomas Cook Airlines. Han var nio centimeter ifrån. Kanske hade han ett flyg att passa, för han var inte kvar vid prisutdelningen…

För alla gick det som sagt inte lika bra. Thomas Valtonen från Magnab Eurostat AB fick till exempel ta årets första bad.

”Det var ett par 3-hål, där mina kolleger slog upp på green. Jag slog också upp på green, men på fel green tyvärr. Fick flytta undan bollen och skulle chippa upp den, men hamnade i en dikeskant. Jag ställde golfbagen och skulle göra slaget. Då hör jag någon, som ropar, och så ser jag att mina klubbor rullat ner i vattnet. Men, det var första gången jag badade i år, så jag klagar egentligen inte….”

Tävlingen spelades som poängbogey och lagspel med bästboll. Bästa spelare blev Thomas Grönvall från Gambro Lundia AB med 43 poäng. Bästa kvinna (det var minst sagt ojämnlikt i anmälningslistan, spelar inte kvinnor golf?) blev Pia Dahlin från BASF i Danmark med 36 poäng.

Lagtävlingen vanns av lag Thomas Valtonen (Magnab Eurostat AB), Claes Mårtensson (Magnab Eurostat), Jörgen Ahnström (DS Smith Packaging AB) och Putte Dahlström (PD Lyftteknik AB) med totalt 50 poäng. 

”Vi hade en kanondag på banan med hög stämning och kommer att fortsätta att utveckla det här konceptet med hjälp av sponsorer. Dessutom är det möjligt att vi nästa år även kommer att bjuda in deltagare från livsmedelsindustrin, eftersom vi nu även har ansvaret för den ledande branschtidningen Livsmedel i fokus” säger Hans Friedsam, marknadschef på tidningen nord emballage.

I nästa nummer av nord emballage kommer ett bildsvep från tävlingen att finnas med, liksom en länk till filmat material från dagen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a