Globala Nivea ansluter sig till svenska pantsystemet PantaPå

PUBLICERAD: 4 augusti 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Alla Niveas förpackningar kan nu pantas i Sverige genom det app-baserade pantsystemet PantaPå. (Bild Nivea)|Syskonen Suwar (t.v.) och Berfin Mert driver PantaPå och gläds åt att alltfler företag och varumärkesägare ansluter sig till pantsystemet. (Bild PantaPå)

Alltfler företag och varumärkesägare ansluter sig till det unika svenska app-baserade pantsystemet PantaPå. Senast i raden är globala och välkända hudvårdsmärket Nivea, som ingår i tyska Beiersdorf-koncernen.

Niveas åtagande innebär att svenska konsumenter, genom att ladda ner den kostnadsfria PantaPå-appen, kan ta sina tomma Nivea-förpackningar till närmaste återvinningsstation, skanna streckkoden och återvinna produkten i utbyte mot en rabattkupong. Alla Nivea-produkter ingår i PantaPå-projektet och de kan återvinnas över hela Sverige.

Beiersdorf skriver i ett pressmeddelande att åtagandet är en del i koncernens globala hållbarhetsåtagande.

”Som ett världsledande företag inom hudvård måste vi ta vårt ansvar och säkerställa att så mycket som möjligt av våra förpackningar återvinns. Vi har en tydlig och långtgående hållbarhetsagenda, som vi kontinuerligt stärker och utökar. Och genom vårt nya partnerskap med PantaPå vill vi hjälpa våra konsumenter till en mer hållbar livsstil”, säger Karin Rodestedt, Senior Brand Manager Personal Care & Body, Beiersdorf Sweden.

Syskonen Suwar (t.v.) och Berfin Mert driver PantaPå och gläds åt att alltfler företag och varumärkesägare ansluter sig till pantsystemet. (Bild PantaPå)

Att Beiersdorf och välkända varumärket Nivea nu ansluter sig till PantaPå är ytterligare en fjäder i hatten för det svenska pantsystemet och syskonen Suwar och Berfin Mert, som driver företaget.

Alltfler stora och kända företag och varumärkesägare har det senaste året anslutit sig till PantaPå (Läs HÄR) och så sent som i juni i år tillkännagav PantaPå att man, för att kunna genomföra en utökad global satsning, får ett kapitaltillskott på 9,5 miljoner kronor från välkända investerare (Läs HÄR)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x