Glass i runda lass

PUBLICERAD: 12 maj 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso Cupforma

Cupforma Ice är Stora Ensos nya kartong för attraktiva glassförpackningar i olika storlekar. Den avancerade kartongstrukturen möjliggör en lägre ytvikt än normalt, vilket sparar råmaterial och skonar miljön. Väljer man den sockerrörsbaserad PE-Green som polyetenbestrykning kan man även ha förpackningen gjord av 100 procent förnybara råmaterial.

Medan vanliga glassförpackningar på 0,5 liter tillverkas av kartong med ytvikten 350 g/m2 kan man med nya Cupforma Ice använda en ytvikt på 290 g/m2 utan att kompromissa på egenskaperna. Den lägre vikten genererar besparingar för alla aktörer i leveranskedjan.

-Som några av världens ledande varumärken har visat är den runda formen en kraftfull varumärkesfaktor i glassbranschen. Kunderna kan nu välja den nya Cupforma Ice och få mer hållbara förpackningar. Kartongbägare som glassförpackningar är snyggt och användarvänligt.  De är lätta att öppna och stänga, så man behöver inte vara rädd för att skada fingrarna, vilket ofta sker vid användandet av plastförpackningar, säger Jaana Keskitalo, Segment Development Manager för fast food på Stora Enso.

Kartongförpackningar kan återvinnas. Förpackningar av Cupforma Ice med grön polyetenbestrykning kan återvinnas på samma sätt som andra fiberbaserade kartonger. Bestrykningen tillverkas av sockerrör, vilket innebär att inga råmaterial har fossilt ursprung. Cupforma Ice kan även användas för annan djupfryst mat.

På Interpack 2014 presenterar Stora Enso även en ny kartongkvalitet för mikrovågssäkra bägare. Cupforma Natura PP har en bestrykning som klarar uppvärmning i mikrovågsugn och därför är perfekt för soppor och annan mat och dryck som säljs i portionsförpackningar, till exempel kakao.

-Dagens hektiska livsstil och trenden att äta på språng har expanderat marknaden för portionsförpackad mat. De återvinningsbara mikrovågssäkra bägarna är ett miljövänligt alternativ för dessa produkter, säger Jaana Keskitalo.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax