Gallus presenterar sin första digitala press för etiketter

PUBLICERAD: 25 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Gallus One är Gallus första helt digitala press för etiketter. (Bild Gallus)|Dario Urbinati, försäljningschef Gallus. (Bild Gallus)

Schweiziska tryckpresstillverkaren Gallus – ett dotterbolag inom Heidelberg-koncernen – har utvecklat och lanserat sin första helt digitala press för etiketter.

Gallus One, som är namnet på den nya pressen, är en rulle-till-rulle-maskin och är tänka att möta en ökande efterfrågan på digitala pressar för etiketter på rulle. Pressen trycker på 340 millimeter breda rullar med en hastighet av upp till 70 meter i minuten. Pressen använder UV-baserad inkjet-teknik och kan trycka i CMYK-färger (med vitt som extra tillval) och i upplösningar upp till 1200 x 1200 dpi.

Dario Urbinati, försäljningschef Gallus. (Bild Gallus)

Gallus One är även försedd med en inline kamera, som mäter hela bredden på rullen och säkerställer hög kvalitet vad gäller tryckregister, färg, etc.

”Med Gallus One lanserar vi inte bara en ny press på marknaden – vi presenterar också en unik lösning som har förmågan att ge nya stora möjligheter inom etikettryck. Med konceptets inbyggda molnfunktioner kan användaren inte bara njuta av fjärrstyrning utan också få transparent prestandaövervakning och standardisering av pressportfölj och tillverkningsanläggningar”, säger Dario Urbinati, försäljningsdirektör på Gallus Group.

Gallus One bygger på den tidigare tryckpressplattformen Gallus Labelmaster och är ett samarbete mellan Gallus och moderbolaget tyska Heidelberger Druckmaschinen AG.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}