Gaia BioMaterials AB på listan över snabbväxande tech-företag

PUBLICERAD: 14 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Peter Stenström, t.v., och Åke Rosén, t.h., gläds åt Gaia BioMaterials snabba utveckling och att man är med på listan över Sveriges snabbast växande tech-företag. (Bild Gaia)

Helsingborgsbaserade Gaia BioMaterials AB har placerats som nummer 26 på listan över Sveriges 50 snabbast växande tech-företag. Listan upprättas varje år av globala konsultföretaget Deloitte, som har sitt huvudsäte i Silicon Valley i Kalifornien.

”Detta är något av en prestation. Särskilt om man tar hänsyn till att Gaia, som är ett tillverkande företag, lyckats i konkurrens med alla high tech IT- och medieföretag i ett av de mest framstående IT-länderna i världen”, säger Peter Stenström, VD och medgrundare av Gaia.

Under de senaste fyra åren har Gaia BioMaterials gjort en remarkabel utveckling och tillväxt. Omsättningen har ökat med 732 procent, antalet anställda har ökat från ett fåtal till 25 stycken och man exporterar nu till över 30 länder.

Gaia BioMaterials utvecklar och tillverkar nedbrytbart biomaterial, som baseras på förnyelsebara källor för att ersätta fossil plast och som minskar koldioxidutsläppen med upp till 80 procent. Materialet, som kan användas till förpackningar och flera andra typer av produkter, marknadsförs under det registrerade varumärket Biodolomer®.

”Det har varit spännande första år. Ända sedan vi startade Gaia har vi varit övertygade om att efterfrågan på marknaden så småningom skulle komma ikapp oss – detta stärker oss ytterligare i vår tro. Och det bästa återstår!”, säger Åke Rosén, som är medgrundare av Gaia BioMaterials och mannen bakom utvecklingen av biodolomer.

För att säkra den infrastruktur som krävs för fortsatt expansion flyttade Gaia BioMaterials under år 2018 sin verksamhet till en ny produktionsanläggning och nyligen meddelade företaget att investeringsföretaget Latour Industries, genom sitt nyetablerade investeringsområde Latour Future Solutions, har investerat i Gaia. (Läs HÄR)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x