Full pott för miljöinformation

PUBLICERAD: 5 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Metsa Board_Aanekoski_sheeting_1_33175__web

CDP, den internationella icke vinstdrivande organisation som arbetar för hållbar ekonomi, ser Metsä Board som en nordisk ledare vad gäller kvaliteten av den information som företaget ger till investerare och globala marknadsaktörer om sin klimatpåverkan. Metsä Board har fått 100 poäng av CDP’s 100 möjliga och har därför upptagits på Nordic Disclosure Leadership Index, CDLI, som presenteras i ”Nordic edition of CDP’s annual global climate change report”.

Metsä Board har erhållit toppositionen på Nordic Disclosure Leadership Index, CDLI tack vare sin omfattande och väldokumenterade information om företagets koldioxidutsläpp och energidata. De data Metsä Board rapporterar har utvärderats av en oberoende part och jämförts enligt CDP’s metodik, vilket gett resultatet 100 poäng 100 möjliga. För att komma in på Nordisk Disclosure Leadership Index krävs att en organisation är bland de 10 % bästa organisationerna i sin region.

– Vår strategi mot bekämpning av klimatförändringar koncentrerar sig på tre områden: ökad användning av bioenergi, ökad resurs- och energieffektivitet samt på att tillverka lättare kartongkvaliteter, säger Mika Joukio, Koncernchef Metsä Board.

– Att vi finns i topp på CDLI-listan är ett välkommet erkännande av att vi kommunicerar vårt arbete framgångsrikt och transparent. Vi nådde 100 poäng av 100 möjliga, vilket är en förbättring jämfört med fjolårets resultat. Det är ett erkännande som fint kompletterar vår nyss uppnådda plats på CDPs globala Water A list.

Metsä Board är en av Europas ledande tillverkare av falskartong och vit liner av färsk träfiber, och dessutom en ledande leverantör av avsalumassa. Företagets försäljningsnätverk står till tjänst för märkesvarutillverkare, kartongtillverkare, wellpappemballagetillverkare, tryckerier och grossister.

Metsä Board understödjer kundens verksamhet genom att erbjuda högkvalitativ kartong för förpackningar till konsumenter och återförsäljare samt till den grafiska industrin. Tillsammans med kunder och partner utvecklar Metsä Board produkter och tjänster för tillämpningar med höga krav. Bolagets kartong används främst till förpackningar för skönhets- och hälsovårdsprodukter, livsmedel, cigaretter och elektronik samt inom grafisk industri.

Metsä Boards huvudkontor ligger i Finland. 2014 uppgick bolagets försäljning 2,0 miljarder euro och antalet anställda var cirka 2 600. Metsä Board, en del av Metsä Group, är börsnoterat på NASDAQ OMX i Helsingfors.

Metsä Group är en ansvarsfull skogsindustrikoncern, vars produkter primärt tillverkas av förnybar och hållbart skött nordisk vedråvara. Metsä Group fokuserar på mjuk- och matlagningspapper, förpackningskartong, massa, träprodukter och virkesanskaffning och skogstjänster. De högkvalitativa produkterna kombinerar förnybar råvara, kundorientering, hållbar utveckling och innovation. Metsä Groups omsättning uppgick till 5,0 miljarder euro 2013 och koncernen sysselsätter cirka 10 500 personer. Koncernen är verksam i cirka 30 länder. Metsä Groups moderbolag är Metsäliitto Osuuskunta, som ägs av cirka 122 000 finska skogsägare.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx