Fria workshops: Så använder man insamlad data som en strategisk resurs

PUBLICERAD: 1 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari


Nu startar ett projekt som är finansierat av Tillväxtverket i samarbete med bland annat Packbridge, kring hur man extraherar data från komplicerade system och hur man bearbetar den.

Många företag kämpar med att extrahera relevant data från komplicerade system eller med arbetet som krävs för att bearbeta data innan den kan användas för positionering och förbättring av affärsbeslut. Nu startar ett projekt, Data som en strategisk resurs, som är finansierat av Tillväxtverket och drivs i samarbete mellan Kunskapspartner, Digital Scorecard och Packbridge för att ge vägledning kring detta. Projektets tillvägagångssätt bygger på att identifiera data från redan etablerade affärsprocesser och förbättra hur företag kan använda sina egna data för att förbättra sina marknadsförings- och försäljningsprocesser.

Nu finns det möjlighet för företag att delta på tre workshops som utgår från verkliga data och aktuella exempel. Varje workshop har ett eget tema men alla handlar om att använda data för att utvecklas och ha bättre underlag för informativa affärsbeslut. Utgångspunkten i de tre workshops är att sprida mångårig expertis inom digitalisering så att du känna dig säker på vad du behöver göra härnäst.

Datumen är:

·         5 oktober

·         12 oktober

·         Och 19 oktober

Workshop 1 – Annons & Marknadsdata – 5 oktober

Här utgår man från verkliga data och går igenom exempel på hur man kan använda sig av marknads- och annonsdata, inklusive information om konkurrenter och branschen i sin helhet. Deltagarna diskuterar fram vilken data som är viktig och hur man drar slutsatser.

Workshop 2 – Analytics & Kunddata – 12 oktober

Under denna workshop går man igenom exempel på användning av Analytics verktyg och kunddata. I slutet av denna workshop kommer deltagarna att ha bättre förståelse för hur man kan använda Analytics för att utvecklas och växa och vad man ska lägga vikt vid.

Workshop 3 – Få allt att falla på plats – 19 oktober

I denna session knyts säcken ihop, här sammanfattar resultaten från samtliga workshops med fördjupning i ytterligare data som strategisk resurs. Här finns möjligheten att ställa frågor och allt avslutas med att deltagarna får en övergripande plan för hur man kan gå vidare på egen hand.

Här hittar du mer info och registrerar dig.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Panten på dryckesförpackningar höjs 2025

Under andra halvan av år 2025 höjs pantbeloppet på dryckesförpackningar av PET och aluminiun meddelar Returpack. Det blir en rejäl höjning, från en till två kronor på aluminiumburk och liten PET-flaska, och från två till tre kronor på stora PET-flaskor. Målet med panthöjningen är att stimulera till att panta ännu mera.
Vid frågor om bilden, mejla: erika.weiland@apeloga.se

Nu kan tjockare material köras i Ricoh Pro C9500

Ricoh utökar möjligheterna i sin digitalpress Pro C9500. Maskinen har en ny tjänst som gör det möjligt att skriva ut tjockare material än tidigare som till exempel olika förpackningar.
Rihcox

Rikard Ahlin slutar som vd på Ettiketto AB

Rikard Ahlin slutar som vd för Ettiketto AB och efterträds av Johanna Herstedt. Rikard fortsätter som vd för Ettiketto Group.
ettikettox

Bisfenoler i kontakt med livsmedel förbjuds

Nu blir det förbjudet att använda bisfenol A och andra bisfenoler som klassificeras som farliga i material som kommer i kontakt med livsmedel. EU-kommissionens beslut är en konsekvens av att Efsa har skärpt sin bedömning av hur mycket bisfenol A man kan få i sig utan risk för hälsan.
Konservburkar