Första metalliserade träkorken för kosmetikaförpackningar

PUBLICERAD: 26 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Två spanska företag har utvecklat de första metalliserade träkorkarna till parfym- och kosmetikaförpackningar.

De spanska företagen Pujolasos wood&pack och Decopak Europ, båda med säte i Barcelona-regionen, har utvecklat och tagit patent på vad man säger är den första metalliserade träkorken, avsedd för parfym- och andra kosmetikaförpackningar. 

Den nya förslutningen kallas ”Luxury Wood” och bakom innovationen ligger ett noggrant forsknings- och utvecklingssamarbete mellan de två företagen. Tillsammans har man utvecklat en teknik, som gör att man kan ge produkter i trä en sofistikerad metallglans, samtidigt som man bevarar träets egenskaper och dess typiska naturliga ådringar, etc.

Till tekniken används bland annat ett speciellt metalliserat lack, som finns i ett flertal färger och toner. Den metalliserade träytan kan göras antingen matt eller blank och med helt kundanpassade färger.

”Trä är vårt levebröd och vi tillverkar eleganta, exklusiva och hållbara produkter av detta unika material. Allt trä, som vi arbetar med, är certifierat och kommer från hållbart brukade skogsprodukter”, säger Àngel Pujolasos, VD och ägare till familjeföretaget Pujolasos wood&pack.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex