Förpackningsprofil från Ukraina medverkar på Anuga Foodtec

PUBLICERAD: 22 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Veronika Khalaydzhi, ordförande för Ukrainian Packagers Club, är intressant föredragshållare på halvdagskonferensen i samband med Anuga Foodtec. (Bild privat + Anuga Foodtec. Bilden är ett montage)|Veronika Khalaydzhi, ordförande för Ukrainian Packagers Club, är intressant föredragshållare på halvdagskonferensen i samband med Anuga Foodtec. (Bild privat + Anuga Foodtec. Bilden är ett montage)|Tim Sykes från Packaging Europe är moderator för konferensen. (Bild Packaging Europe)

Hållbarhet i livsmedelsförpackningar är temat på en intressant halvdagskonferens, som arrangeras under mässan Anuga Foodtec (26 – 29 april 2022) i tyska Köln. En av föredragshållarna blir Veronika Khalaydzhi, ordförande för Ukrainian Packagers Club, som ska uppdatera deltagarna om krigets inverkan på kollegor i Ukraina och dess bredare konsekvenser för förpackningsindustrin.

Tim Sykes från Packaging Europe är moderator för konferensen. (Bild Packaging Europe)

Bland övriga anmälda talare på konferensen märks representanter för flera stora och välkända företag och organisationer som Stora Enso, Mondi, Constantia Flexibles, Wipak, AIPIA och TG Pack Solutions. Moderator är Tim Sykes från Packaging Europe.

Konferensen ”Food Packaging and Sustainability”, som äger rum den 27 april och startar kl. 10.00, arrangeras av Sustainable Packaging Summit och Packaging Europe i samarbete med Anuga Foodtec. Fokus kommer att ligga på de specifika utmaningarna kring hållbarhet i livsmedelsförpackningar.

Hur balanserar vi de icke förhandlingsbara kraven på konsumentsäkerhet och livsmedelskonservering mot behovet av att minska och förenkla material för att eliminera föroreningar? Vilka är de strategier vi behöver använda för att eliminera både mat- och förpackningsavfall samtidigt som vi minskar koldioxidutsläppen – och vilka är de framväxande tekniska möjligheter vi måste vara medvetna om? Det är några av de frågeställningar, som kommer att tas upp under konferensen.

Arrangörerna skriver att speciellt livsmedels- och förpackningsengagerade är välkomna att delta i denna konferens för att lyssna, engagera och nätverka. Deltagande kan ske antingen fysiskt på plats i Koelnmesse eller virtuellt.

För mer information, registrering för biljetter, etc, Klicka HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx