Fokuserar på produktion av wellpapp

PUBLICERAD: 26 juni 2014
UPPDATERAD: 26 juni

Ledningen för DS Smith Packaging har beslutat att kärnverksamheten då det gäller produktion är wellpapp. Syftet med att koncentrera produktionen mot wellpapp, är att säkerställa en fortsatt hög investeringstakt och att ligga främst i den tekniska utvecklingen.

Som en konsekvens av detta avyttras EPS och EPP verksamheterna i Norden, Flamingo i Danmark och Cellplast i Sverige. Verksamheterna förvärvas av det norska företaget BEWI. BEWI är ett företag som är helt koncentrerat på produktion och försäljning av cellplastprodukter.

I och med detta kan de båda företagen utveckla produktionen av sina respektive material på bästa sätt. I samband med övertagandet har ett långsiktigt samarbetsavtal tecknats. Avtalet innebär att man fortsätter ett nära samarbete där kombinationen av de båda materialen utnyttjas på bästa sätt. Övertagandet är villkorat av ett formellt godkännande från Konkurrensverket.

– Den bärande delen i överenskommelsen för oss, är att vi nu kan fokusera vår produktionstekniska utveckling helt mot wellpapp. Samtidigt kan vi, tack vare samarbetet med BEWI, behålla och utveckla vårt breda produkterbjudande mot marknaden, med förpackningslösningar där vi kombinerar wellpapp och EPS/EPP för att ge kunden bästa lösning och totalekonomi, kommenterar Magnus Krook, VD för DS Smith Packaging Sweden.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex