Finat-presidenten tilldelas prestigefylld utmärkelse

PUBLICERAD: 17 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Finats president Kurt Walker tilldelas ”R. Stanton Avery Lifetime Achievement Award”.

Den prestigefyllda utmärkelsen ”R. Stanton Avery Lifetime Achievement Award” har tilldelats Kurt Walker, president i internationella etikettorganisationen Finat.
Utmärkelsen delades ut i samband med Finat European Label Forum i Amsterdam, samtidigt som man även utsåg finalister i etikettävlingen 2015 Label Industry Global Awards.

”Kurt Walker valdes enhälligt av juryn. Hans långa och imponerande industrierfarenheter samt hans karriär inom Finat som kassör, vice president och president gjorde honom till den bästa kandidaten. Vi ser fram emot att få hedra Kurt och de andra vinnarna vid prisutdelningen i september”, sade juryordföranden Mike Fairley i en kommentar.

”R. Stanton Avery Lifetime Achievement Award” är instiftat till minne av etikettprofilen Stan Avery och hans långa pionjärarbete inom etikettindustrin. Priset sponsras av företaget Avery Dennison.

Finat är en global organisation för producenter av självhäftande etiketter och relaterade produkter och tjänster. Organisationen bildades i Paris 1958 och har sedan dess representerat hela försörjningskedjan inom självhäftande etiketter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax