Färgtillverkare levererar i fyra områden

PUBLICERAD: 23 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Siegwerk är på plats i Bryssel den 24-27 september på årets Labelexpo-mässa.
Siegwerk är på plats i Bryssel den 24–27 september för årets Labelexpo-mässa.

Färgleverantören Siegwerk är på plats med en monter under årets Labelexpo-mässa, 24–27 i Bryssel. Här ska de visa upp möjligheterna med sina tryckfärger samt guida besökare i deras val av tryckfärg. 

Den tyska färgleverantören Siegwerk visar under årets Labelexpo-mässa upp sin portfolio av tryckfärger för flera olika ändamål och branscher – bland annat livsmedels-, hushålls- och läkemedelsförpackningar.

Fyra inriktningar

I sin monter kommer de även lyfta fram trender som rör tryck på krympfilm, plaströr, laminat och digitaltryck.

– Vi kommer att ha fyra presentationer i montern som representerar olika områden. Detta inkluderar tryck på krympfilm, tryck på plasttuber och tubmaterial, uv-härdbara tryckfärger som tagits fram tillsammans med Agfa. Mycket fokus kommer även ligga på livsmedelsanpassade färger och miljöfrågor samt cirkulär ekonomi, berättar Per-Olof Wilson, teknisk säljare på Siegwerk i Norden.

Vit färg för krympfilm
Siegwerk vill inte bara visa sin breda portfolio av färger under Labelexpo, utan sätter även fokus på trender och miljöfrågor.
Siegwerk vill inte bara visa sin breda portfolio av tryckfärger under Labelexpo, utan sätter även fokus på trender och miljöfrågor.

Besökaren kommer kunna ta del av Siegwerks utbud av uv, led-uv och lösningsbaserade tryckfärgssystem samt specialframtagen vit färg för tryck på krympfilm. Under mässan släpper företaget dessutom en ny produkt för torr-offset, Sicura Nutritube, som är designad för att tryckas på plasttuber.

Satsar på miljövänligt

Siegwerk väljer också att visa upp sin gröna sida. Under mässan presenterar de ett nytt system för att ”avfärga” olika materialfilmer, som använts till att trycka etiketter och krympfilm, som därefter kan återanvändas. Tekniken bygger på Siegwerks nya tryckfärgssystem, Sicura Low Nrgy uv/led-uv, som enligt företaget ska vara lika lätt att avlägsna som oljebaserade offsetfärger.

Läs vidare

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x