Etikettleverantören Nordvalls satsar på energi från solceller

PUBLICERAD: 5 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”Det känns helt rätt att värma upp fastigheten med förnyelsebar energi”, säger Patrik Jenemark. (Bild Nordvalls)

Lokalerna vid ledande etikettillverkare Nordvalls värms nu upp med hjälp av förnyelsebar energi. Om tre veckor tas en solcellsdriven geoanläggning i drift vid företagets huvudkontor i skånska Sjöbo. Företaget ser satsningen som ett steg mot ett ännu mer hållbart erbjudande till kunder.

Under hösten 2020 har lokalbefolkningen i Sjöbo kunnat notera hur det grävts och borrats vid etikettryckeriet Nordvalls fastighet. Om några veckor nås kulmen på det halvårslånga arbetet då solcellspanelerna som just nu monteras på tryckeriets tak tas i drift. Redan nu värms de ca 8.000 kvadratmeter stora lokalerna upp av bergvärme från den nya anläggningen.

Geoanläggningen med energi från bergvärme är ett samarbete mellan Nordvalls och elbolaget E.On, där den senare står för drift och underhåll av anläggningen. Elen, som genereras av solcellerna, driver den lokalt installerade bergvärmepumpen, och den el som inte behövs för att driva pumpen används i fastigheten.

”Det känns helt rätt att värma upp fastigheten med förnyelsebar energi och det är positivt att vi nu kan erbjuda våra kunder en ännu mer hållbar produktion”, säger Patrik Jenemark, Nordvalls VD.

—————————————–
Nordvalls, som sedan år 2017 ingår i tyska företagskoncernen Possehl Group, grundades redan 1907 och har huvudkontor och produktion i Sjöbo samt en produktionsanläggning i Kungälv. Sedan mars 2020 utgör även Watermill Press Ltd. i Bradford, England, en del av bolaget.
Nordvalls har fokus på produktion av självhäftande etiketter till livsmedelsföretag, dryckesproducenter och läkemedelstillverkare.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx