Etablerar brofäste i Värmland

PUBLICERAD: 29 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Per-Stefan Gersbro - low

Per-Stefan Gersbro

Det nationella förpackningsklustret Packbridge, med huvudkontor i Skåne och en avdelning i Västernorrland, etablerar nu också ett brofäste i Värmland.

– Genom etablering i Värmland ser vi möjligheter att skapa stor nytta tillsammans med regionala projekt och aktörer, säger Packbridge vd, Per-Stefan Gersbro.

– Vi ser bland annat möjlighet att skapa värden tillsammans med den starka, förpackningsmaterialinriktade skogsindustrin och med klustret av företag inom The Paper Province. I mötet mellan Packbridge och stora nätverk av tillverkande och konverterande företag och den värmländska regionens satsning på biobaserade material, ser vi en stor potential för innovation och framtida erbjudanden.

I Värmland finns också Packaging Arena som samlar och utvecklar förpackningsindustrin i Sverige. De har en stark position inom användardriven utveckling samt tjänsteinnovation med sitt nära samarbete med CTF, Centrum för Tjänsteforskning på Karlstad universitet. Inom Packaging Arena samlas också stark kompetens inom bland annat det trycktekniska området som representeras av Broby Grafiska och SweFlex samt kompetens inom det fiberbaserade området.

– Att Packbridge vill ha en närvaro i Värmland ser vi som ett bevis på att all den samlade kompetens som finns här attraherar allt fler. Packaging Arena har en viktig roll i att utveckla både den regionala och nationella förpackningsindustrin. Packbridge kompletterar oss bra då vi har olika styrkor och tillsammans kan vi erbjuda branschen och våra medlemsföretag fler möjligheter, säger Sandra Eriksson som är vd på Packaging Arena.

Senaste nytt

Tetra Pak testar förslutningar av papper

Under ett par år har Tetra Pak testat fiberbaserade barriärmaterial tillsammans med det portugisiska företaget Lactogal. Packnews har tidigare berättat om det. Ganska lite om resultatet har blivit känt, vi har försökt få en intervju på temat med Tetra Pak utan att lyckas, men nu satsar man vidare mot mer fiber genom att testa förslutningar som är pappersbaserade.
Tetra 2x

Håll Sverige Rent undrar vem som ska jobba mot nedskräpning nu

Stiftelsen Håll Sverige Rent står inför en avgörande fråga, vem ska betala för arbetet med att forma normer och beteenden gällande nedskräpning i samhället? Den statliga finansieringen har helt försvunnit, producenterna av engångsplastprodukter får delvis ta kostnaden om bidraget blir noll kronor, men kanske kan klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) ändra på det i vårbudgeten. Det skriver Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz i det här debattinlägget.
Johannax

DePoly i Schweiz etablerar demoanläggning för unik återvinning av PET- och polyesteravfall

Schweiziska DePoly inviger i sommar en demoanläggning med en kapacitet på 500 ton per år för att ge gårdagens plast ett nytt syfte, samtidigt som de säkrar 23 miljoner dollar från sponsorer.
depoly1

Fiberbaserad beläggning för värmeförsegling tävlar i Packnorth Award 2025

Bidragen fortsätter komma in till årets Packnorth Award. Ett intressant bidrag är inte en förpackning i sig utan en ny, fiberbaserad beläggning för värmeförsegling. Den är anmäld i kategorin Biobaserade förpackningar i tävlingen.
WOODMER-Seal-3x

Läs vidare

Tetra Pak testar förslutningar av papper

Under ett par år har Tetra Pak testat fiberbaserade barriärmaterial tillsammans med det portugisiska företaget Lactogal. Packnews har tidigare berättat om det. Ganska lite om resultatet har blivit känt, vi har försökt få en intervju på temat med Tetra Pak utan att lyckas, men nu satsar man vidare mot mer fiber genom att testa förslutningar som är pappersbaserade.
Tetra 2x

Ny falskartong från Stora Enso avsedd för konsumentförpackningar

Performa Nova, som nu lanseras av Stora Enso är enligt företaget nästa generations falskartong (FBB). Det nya kartongmaterialet är framtaget för att möta den växande efterfrågan på förnybara, återvinningsbara och effektiva förpackningslösningar inom segment som torra, frysta och kylda livsmedel, choklad och konfektyr säger företaget.
Stora Enso ny kartongx

Ny lack för BOPE-film gör materialet bättre för påstillverkning

Filmer av BOPE, biaxiellt orienterad polyeten, är kända för sin höga återvinningsbarhet, men deras begränsade temperaturbeständighet har hittills varit ett hinder för bredare industriella tillämpningar. Nu har hubergroup hittat en lösning som gör filmen betydligt värmetåligare.
HUB_Plastic-Bond-K1x

Konsumentförpackningar av plast blir filament för 3D-printing

Mängden plastavfall i de tyska hushållen har tredubblats under de senaste 30 åren, varav en stor del kommer från förpackningar. Tyska forskare har nu framgångsrikt lyckats omvandla plasten till filament för 3D-printing.
Fraunhofer-1-1024x683x