Estrella storsatsar - inviger ny chipslinje i Angered

PUBLICERAD: 27 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg

Estrella utvecklar verksamheten och inviger en ny chipslinje i Angered. Det är den andra stora investeringen på kort tid i fabriken. 
Den 26 september invigde Estrella den nya chipslinjen för grytfriterade chips. Vid invigningen närvarade bland annat kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Ann-Sofie Hermansson, samt ordföranden i Business Region Göteborg, David Ljung.

De senaste investeringarna i fabriken har inneburit att företaget har kunnat utöka antalet anställda. Med 24 olika nationaliteter bland de anställda bidrar Estrella till ökad mångfald i arbetslivet. 

Estrella är sedan flera år tillbaka en av Angereds största arbetsgivare med cirka 200 anställda och stöttar bland annat lokala initiativ, idrottsföreningar och Angeredsgymnasiet

”Självklart känns det otroligt roligt att få investera och satsa i lokal produktion, vi är redan idag en stor arbetsgivare i Angered och detta gör att vi kan fortsätta att stärka oss ännu mer”, säger VD Carina Hanson

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a