Eson Pac utvecklar ”on demand” med en HP Indigo digitalpress

PUBLICERAD: 13 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Eson Pac investerar i en HP Indigo 30000 digital offsetpress för tryck på kartong.|”Med den nya digitalpressen kan vi utveckla vårt ´on demand´-koncept”, säger Niklas Bengtsson.

Förpackningsföretaget Eson Pac, med huvudkontor i halländska Veddige, fokuserar alltmer på produktion av läkemedelsförpackningar och som ett led i den strategin har man nu valt att investera i en HP Indigo 30000 digital offsetpress för tryck på kartong i B2-format.

Med den nyinköpta digitalpressen, som kommer att installeras efter sommaren, uppnår Eson Pac flera effektivitetsvinster genom att automatisera och digitalisera produktionsprocessen.

”Vi gjorde investeringen för att ha rätt förutsättningar i framtiden och kunna utveckla vårt ´on demand´-koncept”, säger Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac.

Den nya tryckpressen, som levereras av den nordiska HP-representanten Visutech, är utrustad med sju färgverk och ger möjligheter för en färgrymd utöver det vanliga. Färgverken kommer Eson Pac att använda för att trycka med HP IndiChrome Plus, vilket innebär CMYK-färger plus orange, violett och grönt. Med HP Indigo 30000 finns dessutom möjlighet att trycka säkerhetstryck med mikrotext på läkemedelsförpackningarna, för att skydda mot förfalskningar.

”HP Indigo är den enda leverantör, som erbjuder digitala sjufärgspressar med en Pantone-licensierad lösning för simulering av PMS-färger direkt i pressen. Med HP IndiChrome är det enkelt att uppfylla de flesta varumärkens behov av PMS-färger”, berättar Johan Gustafsson från Visutech.

Med HP Indigos flytande ElectroInk-teknik erhålls en digital offsetprocess i minst samma höga kvalitet som konventionellt offsettryck, så att de båda teknikerna kan användas växelvis utan någon upplevd skillnad. HP Indigo 30000 trycker dessutom i format som är helt kompatibelt med konventionell offset och efterbehandling.

”Vi har sedan många år digitala tryckpressar för etiketter och bruksanvisningar och vi adderar nu ytterligare en digital tryckpress för tryckning på kartong. Med den ökar vi vår konkurrenskraft inom kartongförpackningar till läkemedelsindustrin”, säger Niklas Bengtsson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x