Eson Pac investerar i digitalt kartongtryck

PUBLICERAD: 15 juni 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Försäljningsdirektör Niklas Bengtsson på Eson Pac som nu växlar upp inom området kartongförpackningar.

Eson Pac satsar på en digital offsetpress för tryck av kartong i B2-format.

– Vi är och vill fortsätta vara läkemedelsbranschens förpackningsspecialister, säger företagets vd  Niklas Bengtsson.

Eson Pac i Veddige, Halland, som nischar sig mycket mot att producera läkemedelsförpackningar får ett tillskott i maskinparken. Företaget har valt att investera i en HP Indigo 30000 – en digital offsetpress för tryck av kartong i B2-format. Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac:

– För att ha rätt förutsättningar i framtiden och kunna utveckla vårt on demand-koncept så var det nödvändigt med investeringar, säger Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac och berättar att de sedan många år har digitala tryckpressar för etiketter och bruksanvisningar.

– Vi adderar nu ytterligare en digital tryckpress, en HP Indigo 30000, för tryckning på kartong. Med den ökar vi vår konkurrenskraft i produktsegment kartongförpackningar.

Digitala offsetpressen HP Indigo 3000 är speciellt anpassad för tryck av kartongförpackningar.

Den nya tryckpressen är utrustad med sju färgverk som Eson Pac kommer använda för att trycka digitalt med CMYK-färgerna plus orange, violett och grönt. HP Indigos tryckpressar med sju färger  kommer också med en Pantone-licensierad lösning för simulering av PMS-färger (Pantone matching system, färgsystem för dekorfärger) direkt i pressen. En viktig faktor i Eson Pacs val av tryckpress var att det går att trycka säkerhetstryck med mikrotext på läkemedelsförpackningarna, för att skydda mot förfalskningar.

– Vi är och vill fortsätta vara läkemedelsbranschens förpackningsspecialister.

Den nya tryckpressen levereras av Visutech och kommer installeras hos Eson Pac efter sommaren.

 

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor