"En signifikant växande marknad"

PUBLICERAD: 18 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Søren Rohleder, är försäljningschef för RPC Superfos i norra Europa.

RPC Superfos ser en stor efterfrågan på  bekvämlighetsprodukter såsom smidiga förpackningar till on-the-go marknaden tillverkade i små volymer. De ser även att fler kunder väljer att styra kosan mot plast istället för glas- och metallförpackningar.

 – Det är en signifikant växande marknad att man ska kunna äta och dricka överallt, säger Søren Rohleder, försäljningschef för RPC Superfos i norra Europa.

RPC ser också en en skiftning att stora kunder vill konvertera från metall och glas till plast.

– Vi ser att vår tillväxt på marknaden mycket hänger ihop med att många kunder vill omvandla förpackningar. Att man byter från glas, metall eller kartong till bioplast. Det är där vi ser möjlighet till tillväxt med bra produkter och bra lösningar.

På Fespa var RPC Superfos monterutställning genomgående röda tråd hållbarhet.

– Hållbarhet är ett område där vi ser en allt större efterfrågan. Och vi har tagit fram många olika lösningar för att få förpackningar att väga mindre.

– Idag har vi möjlighet att skapa olika barriärfilmer på plastförpackningarna, säger Rohleder och visar runt i montern med bland annat fiskprodukter, korv och fisk och bönor.

RPC med sina formsprutade plastförpackningar har flera skruvlockslösningar till olika typer av livsmedel, säger Rohleder:

– Det finns ett stort intresse just för att det är en kombination av Injection moulded base with a twist off lid.

Den prisade plastbägaren Twist cup används bland annat av norska Orkla Foods till deras kalla sallader.

En av de mer utmärkande förpackningslösningarna är den skruvlocksförsedda plastbägaren Twist cup. Den prisbelönade bägaren som vunnit en utmärkelse i Worldstar tillverkas genom varmformning av polyeten. Skruvlocket görs med formsprutad polypropen. Locket är försluter tätt och appliceras på bägaren vid ett låsspår i bägarens överkant.

 – Vi har haft ett väldigt stort intresse för den.

Läs vidare

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Så spar mejerijätten Arla trettiotvå ton plast om året

”Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året”. Det var rubriken i ett nyhetsinslag på Packnews.se under våren. Frågan var om kombinationen av material var ett bättre val än enbart plast? Vi uttryckte viss tveksamhet, men nu vet vi att det stämmer, efter ett samtal med Helge Steg, vd på Arta Plast, företaget som tillverkar FiberCup, förpackningslösningen som det handlar om.
Förpackningarx

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem

Leibinger kallar sin nya IQ Jet för världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem.
Maskinx

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker