"En signifikant växande marknad"

PUBLICERAD: 18 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Søren Rohleder, är försäljningschef för RPC Superfos i norra Europa.

RPC Superfos ser en stor efterfrågan på  bekvämlighetsprodukter såsom smidiga förpackningar till on-the-go marknaden tillverkade i små volymer. De ser även att fler kunder väljer att styra kosan mot plast istället för glas- och metallförpackningar.

 – Det är en signifikant växande marknad att man ska kunna äta och dricka överallt, säger Søren Rohleder, försäljningschef för RPC Superfos i norra Europa.

RPC ser också en en skiftning att stora kunder vill konvertera från metall och glas till plast.

– Vi ser att vår tillväxt på marknaden mycket hänger ihop med att många kunder vill omvandla förpackningar. Att man byter från glas, metall eller kartong till bioplast. Det är där vi ser möjlighet till tillväxt med bra produkter och bra lösningar.

På Fespa var RPC Superfos monterutställning genomgående röda tråd hållbarhet.

– Hållbarhet är ett område där vi ser en allt större efterfrågan. Och vi har tagit fram många olika lösningar för att få förpackningar att väga mindre.

– Idag har vi möjlighet att skapa olika barriärfilmer på plastförpackningarna, säger Rohleder och visar runt i montern med bland annat fiskprodukter, korv och fisk och bönor.

RPC med sina formsprutade plastförpackningar har flera skruvlockslösningar till olika typer av livsmedel, säger Rohleder:

– Det finns ett stort intresse just för att det är en kombination av Injection moulded base with a twist off lid.

Den prisade plastbägaren Twist cup används bland annat av norska Orkla Foods till deras kalla sallader.

En av de mer utmärkande förpackningslösningarna är den skruvlocksförsedda plastbägaren Twist cup. Den prisbelönade bägaren som vunnit en utmärkelse i Worldstar tillverkas genom varmformning av polyeten. Skruvlocket görs med formsprutad polypropen. Locket är försluter tätt och appliceras på bägaren vid ett låsspår i bägarens överkant.

 – Vi har haft ett väldigt stort intresse för den.

Läs vidare

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem

Leibinger kallar sin nya IQ Jet för världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem.
Maskinx

Fujifilms största förvandling på tjugofem år

Det var första gången någonsin som Fujifilm höll en presskonferens på Interpack i Düsseldorf. Man satsar nu på förpackningsindustrin.
Fuji 2x

Fallna löv i städer blir råvara till papper

Det ukrainska start-up företaget Releaf har kommit långt med sitt projekt att tillverka förpackningspapper av fallna löv. Packnews träffade dem på årets interpack.
Alexanderx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x