En heldag kring bioplaster på Elmia Polymer

PUBLICERAD: 24 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Nordisk Bioplastförening och dess tiotalet medlemsföretag arrangerar den 22 april en heldag kring bioplaster på Elmia Polymer.

I samband med plastmässan Elmia Polymer i Jönköping i april, kommer Nordisk Bioplastförening och tidningen nord emballage att arrangera en heldag på temat bioplaster.

Datum för bioplastdagen är den 22 april och arrangemanget inleds med ett öppet årsmöte på förmiddagen, följt av ett antal presentationer från medlemsföretagen på den öppna scenen på mässan. 

På eftermiddagen är programmet avgiftsbelagt. Mellan klockan 13.00 och cirka 17.00 kommer man att kunna lyssna på Kristy-Barbara Lange från organisationen European Bioplastics, Erik Lindroth från Tetra Pak, Linda Zellner från Perstorp AB, Tijana Duric från BASF, Ylwa Awarsdotter från SEKAB samt Caisa Johansson från Barrcoat. Ytterligare någon föredragshållare kan tillkomma, innan programmet är klart. 

Komplett information kommer inom kort att finnas på Nordisk Bioplastförenings hemsida.

Elmia Polymer pågår 21 – 24 april.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x