Emballator Tectubes satsar 80 miljoner i ny produktionslinje

PUBLICERAD: 4 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Textubes tillverkar tuber i plast och aluminium, främst till livsmedels- och kemtekniska produkter. (Bild Emballator Tectubes)|”Otroligt roligt att vi gör det här”, säger VD Tobias Lidevei. (Bild Emballator Tectubes)|”Tectubes blir ledande i Norden på hållbara tuber”, säger Lovisa Hamrin. (Bild Herenco/Anna Wennberg)|De Tectubes-anställda gläds åt satsningen på fabriken i Hjo. (Bild Herenco)

Tillsammans med ägaren Herenco storsatsar tubtillverkaren Emballator Tectubes i sin produktionsanläggning i Hjo och investerar över 80 miljoner kronor i en ny extruderingslinje.

Herenco skriver i ett pressmeddelande att investeringen är en del i Emballator Tectubes strategi att bli störst i Norden inom hållbara plasttuber tillverkade av återvunnet material.

”Otroligt roligt att vi gör det här”, säger VD Tobias Lidevei. (Bild Emballator Tectubes)

Med investeringen kan Tectubes erbjuda sina kunder fler tuber i återvunnet material och säkra fortsatt produktion i Hjo.

”Otroligt roligt att vi gör det här. Det visar på vår långsiktighet med fortsatt tillverkning i Hjo och Sverige. Det här ger fantastiska möjligheter att öka vår tillväxt och expansion”, säger Tobias Lidevei, VD på Emballator Tectubes.

Den nya linjen ger Emballator Tectubes nya möjligheter att tillverka plasttuber i hållbara material som biobaserade och konsumentåtervunnen (PCR) plast. Produkterna riktar sig främst mot kosmetik och livsmedel, men Emballator ser även potential att växa inom andra segment.

”Det här visar på vår vilja att bli nummer ett inom hållbarhet. Den nya linjen kommer även att göra att vi kan erbjuda tryckta tuber av högsta kvalitet och växa inom flera segment. Vi är på en stor förändringsresa mot tillväxt och expansion mot framtiden, vi ställer om till hållbara lösningar och vill expandera i Europa”, säger Tobias Lidevei.

”Tectubes blir ledande i Norden på hållbara tuber”, säger Lovisa Hamrin. (Bild Herenco/Anna Wennberg)

Investeringen på över 80 miljoner kronor görs tillsammans med Emballators ägare Herenco och i början av mars var Herencos ägare Lovisa Hamrin och styrelsen på plats för att ta det slutgiltiga beslutet.

”Vi har gjort ett riktigt bra jobb i Tectubes enheter, att vi nu sätter den här investeringen i marknaden gör att vi kommer bli ledande i Norden på hållbara tuber. Vi framtidssäkrar inte bara Hjo och vårt företag som viktig samhällskraft och arbetsgivare utan också förpackningar för framtida generationer”, säger Lovisa Hamrin.

Den nya produktionslinjen beräknas vara på plats under det kommande året.

De Tectubes-anställda gläds åt satsningen på fabriken i Hjo. (Bild Herenco)

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}