Emballator Tectubes satsar 80 miljoner i ny produktionslinje

PUBLICERAD: 4 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Textubes tillverkar tuber i plast och aluminium, främst till livsmedels- och kemtekniska produkter. (Bild Emballator Tectubes)|”Otroligt roligt att vi gör det här”, säger VD Tobias Lidevei. (Bild Emballator Tectubes)|”Tectubes blir ledande i Norden på hållbara tuber”, säger Lovisa Hamrin. (Bild Herenco/Anna Wennberg)|De Tectubes-anställda gläds åt satsningen på fabriken i Hjo. (Bild Herenco)

Tillsammans med ägaren Herenco storsatsar tubtillverkaren Emballator Tectubes i sin produktionsanläggning i Hjo och investerar över 80 miljoner kronor i en ny extruderingslinje.

Herenco skriver i ett pressmeddelande att investeringen är en del i Emballator Tectubes strategi att bli störst i Norden inom hållbara plasttuber tillverkade av återvunnet material.

”Otroligt roligt att vi gör det här”, säger VD Tobias Lidevei. (Bild Emballator Tectubes)

Med investeringen kan Tectubes erbjuda sina kunder fler tuber i återvunnet material och säkra fortsatt produktion i Hjo.

”Otroligt roligt att vi gör det här. Det visar på vår långsiktighet med fortsatt tillverkning i Hjo och Sverige. Det här ger fantastiska möjligheter att öka vår tillväxt och expansion”, säger Tobias Lidevei, VD på Emballator Tectubes.

Den nya linjen ger Emballator Tectubes nya möjligheter att tillverka plasttuber i hållbara material som biobaserade och konsumentåtervunnen (PCR) plast. Produkterna riktar sig främst mot kosmetik och livsmedel, men Emballator ser även potential att växa inom andra segment.

”Det här visar på vår vilja att bli nummer ett inom hållbarhet. Den nya linjen kommer även att göra att vi kan erbjuda tryckta tuber av högsta kvalitet och växa inom flera segment. Vi är på en stor förändringsresa mot tillväxt och expansion mot framtiden, vi ställer om till hållbara lösningar och vill expandera i Europa”, säger Tobias Lidevei.

”Tectubes blir ledande i Norden på hållbara tuber”, säger Lovisa Hamrin. (Bild Herenco/Anna Wennberg)

Investeringen på över 80 miljoner kronor görs tillsammans med Emballators ägare Herenco och i början av mars var Herencos ägare Lovisa Hamrin och styrelsen på plats för att ta det slutgiltiga beslutet.

”Vi har gjort ett riktigt bra jobb i Tectubes enheter, att vi nu sätter den här investeringen i marknaden gör att vi kommer bli ledande i Norden på hållbara tuber. Vi framtidssäkrar inte bara Hjo och vårt företag som viktig samhällskraft och arbetsgivare utan också förpackningar för framtida generationer”, säger Lovisa Hamrin.

Den nya produktionslinjen beräknas vara på plats under det kommande året.

De Tectubes-anställda gläds åt satsningen på fabriken i Hjo. (Bild Herenco)

Senaste nytt

Tetra Pak testar förslutningar av papper

Under ett par år har Tetra Pak testat fiberbaserade barriärmaterial tillsammans med det portugisiska företaget Lactogal. Packnews har tidigare berättat om det. Ganska lite om resultatet har blivit känt, vi har försökt få en intervju på temat med Tetra Pak utan att lyckas, men nu satsar man vidare mot mer fiber genom att testa förslutningar som är pappersbaserade.
Tetra 2x

Håll Sverige Rent undrar vem som ska jobba mot nedskräpning nu

Stiftelsen Håll Sverige Rent står inför en avgörande fråga, vem ska betala för arbetet med att forma normer och beteenden gällande nedskräpning i samhället? Den statliga finansieringen har helt försvunnit, producenterna av engångsplastprodukter får delvis ta kostnaden om bidraget blir noll kronor, men kanske kan klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) ändra på det i vårbudgeten. Det skriver Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz i det här debattinlägget.
Johannax

DePoly i Schweiz etablerar demoanläggning för unik återvinning av PET- och polyesteravfall

Schweiziska DePoly inviger i sommar en demoanläggning med en kapacitet på 500 ton per år för att ge gårdagens plast ett nytt syfte, samtidigt som de säkrar 23 miljoner dollar från sponsorer.
depoly1

Fiberbaserad beläggning för värmeförsegling tävlar i Packnorth Award 2025

Bidragen fortsätter komma in till årets Packnorth Award. Ett intressant bidrag är inte en förpackning i sig utan en ny, fiberbaserad beläggning för värmeförsegling. Den är anmäld i kategorin Biobaserade förpackningar i tävlingen.
WOODMER-Seal-3x

Läs vidare

Nya livsmedelsförpackningar från Plus Pack med åttiofem procent återvunnet material

Danska Plus Pack lanserar nu Cubus, ett cirkulärt och återvinningsbart livsmedelsförpackningssortiment som erbjuder flexibla förslutningsalternativ. Den nya serien förpackningar är återvinningsbara och effektiva för kalla måltider och snacks som frukt, nötter, sallader, tapas och yoghurt.
Cubus fælles_edit2x

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor i ny färgsprakande design tagit plats ute i butikshyllorna. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya lekfulla designen.
ridder0

Optiska sorteringslösningar i ny agentur hos Mobergs Processkontroll

Mobergs Produktkontroll AB har ingått ett samarbetsavtal med italienska 3U Vision för att ytterligare vidga sitt utbud av avancerade optiska sorteringslösningar för livsmedels- och tillverkningsindustrin.
Mobergs

Så ska robotautomation optimera den svenska livsmedelsindustrin

Industrier som präglas av säsongsbetonad efterfrågan och hög konkurrens kan effektiviseras med robotautomation. SWIRA, Swedish Industrial Robot Association, arbetar för att främja automation och robotutveckling i den svenska industrin. I år närvarar SWIRA på Scanpack för att diskutera teknikens potential i förpackningsbranschen.
Ove_Leichsenring-SWIRA-1