Elanders ingår affärssamarbete

PUBLICERAD: 13 november 2018
UPPDATERAD: 24 januari

 

Magnus Nilsson är vd och koncernchef för Elanders

Elanders ingår samarbete med tyska Edelmann för att fortsätta resan med utveckling inom supply chain, förpackningar och förpackningstryck.

Den tyska globala förpackningskoncernen Edelmann har verksamheter i bland annat Kina, Indien och USA. Elanders ingår nu avtal med företaget att flytta över sin verksamhet inom print och förpackning i Kina till Edelmann. Avtalet avser Elanders enhet i Peking som har över 170 anställda och omsätter 80 miljoner kronor.

Elanders skriver i ett pressmeddelande att affären väntas gå i lås under fjärde kvartalet i år, något som ses ge ett positivt pengaflöde om 20 miljoner kronor, samtidigt som produktionen förväntas minska något. Syftet med flytten är att skapa en gemensam plattform för att kunna erbjuda unika globala lösningar inom försörjningskedjan, omfattande allt från förpackning, utrustning och maskiner till lagerhållning för leveranser globalt. Elanders etablerade sig på den kinesiska marknaden under 2005. För närvarande har företaget sammanlagt 900 anställda utspridda på tio olika enheter i landet.

Edelmannkoncernen har verksamheter i nio länder, cirka 3 000 anställda och erbjuder förpackningslösningar för sjukvård, skönhetsvård och konsumentbranschen.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x