Elanders ingår affärssamarbete

PUBLICERAD: 13 november 2018
UPPDATERAD: 24 januari

 

Magnus Nilsson är vd och koncernchef för Elanders

Elanders ingår samarbete med tyska Edelmann för att fortsätta resan med utveckling inom supply chain, förpackningar och förpackningstryck.

Den tyska globala förpackningskoncernen Edelmann har verksamheter i bland annat Kina, Indien och USA. Elanders ingår nu avtal med företaget att flytta över sin verksamhet inom print och förpackning i Kina till Edelmann. Avtalet avser Elanders enhet i Peking som har över 170 anställda och omsätter 80 miljoner kronor.

Elanders skriver i ett pressmeddelande att affären väntas gå i lås under fjärde kvartalet i år, något som ses ge ett positivt pengaflöde om 20 miljoner kronor, samtidigt som produktionen förväntas minska något. Syftet med flytten är att skapa en gemensam plattform för att kunna erbjuda unika globala lösningar inom försörjningskedjan, omfattande allt från förpackning, utrustning och maskiner till lagerhållning för leveranser globalt. Elanders etablerade sig på den kinesiska marknaden under 2005. För närvarande har företaget sammanlagt 900 anställda utspridda på tio olika enheter i landet.

Edelmannkoncernen har verksamheter i nio länder, cirka 3 000 anställda och erbjuder förpackningslösningar för sjukvård, skönhetsvård och konsumentbranschen.

Läs vidare

Ny svensk forskning möjliggör att pappersfiber kan återvinnas fler gånger

Ett av problemen med pappersåtervinning är att fibern blir stelare vid avvattning och torkning vilket kallas förhorning. Detsamma händer också exempelvis disktrasor, vilka blir stelare med tiden. Ny forskning visar hur förhorning sker, kunskap som kommer ge möjlighet att återvinna pappersfibern många fler gånger jämfört med dagens fem till sju gånger.
BjornSjostrand-900

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning