EFI förvärvas av investmentbolag

PUBLICERAD: 23 april 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Bill Muir, vd för EFI, ser möjligheter med förvärvet för EFI:s aktieägare.

EFI, kända för sina digitaltrycks- och programvarulösningar, ser ut att förvärvas av ett dotterbolag till Siris Capital Group. Transaktionen förväntas uppgå till runt 1,7 miljarder dollar.

Siris är ett investmentbolag som har sitt fokus på att investera och skapa värde i teknikföretag som står inför teknikövergångar. Avtalet gällande förvärvet av EFI (Electronics for imaging) värderas till 1,7 miljarder, och styckpriset på aktien hamnar 37 dollar per styck. EFI:s styrelse har godkänt avtalet men har dock möjlighet att hämta in alternativa förvärvsförslag från andra intressenter under de närmaste 45 kalenderdagarna.

– Vi tror att denna affär ger överlägsenhet och omedelbart värde åt våra aktieägare och som samtidigt ger oss en partner som kan addera strategisk och operativ expertis till vår verksamhet”, säger Bill Muir, vd för EFI i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi är glada att kunna samarbeta med Siris i högsta grad erfarna team i denna nästa tillväxtfas för EFI.

Frank Baker, en av Siris medgrundare säger att  EFI står i framkant i den digitala övergången av bildframställning och printbranschen, understött av ett starkt programvaruarv och en innovationskultur.

– Vi tror att EFI, i och med partnerskapet med Siris, kommer att vara väl positionerade för att fånga transformationsmöjligheterna i samband med ökat genomslag av digital inkjet, industriell automation och mjukvaruaktivering. Vi ser fram emot att samarbeta med ledningen för att hjälpa bolaget att nå sina strategiska mål.

 

Läs vidare

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Konica Minolta ser bra möjligheter för digital etikettproduktion 2024

Sacha-Vittori Paolucci på Konica Minolta, ser både problem och möjligheter för digital produktion av etiketter under år 2024. När vi kan notera en global nedgång i tryckproduktion, ser det bättre ut för digital etikettproduktion.
konica 2

Förpackningsindustrin målet för världens snabbaste digitala B1-press enligt Agfa

Vid ett exklusivt evenemang för förpackningskonverterare och tryckare, presenterade Agfa sin nya SpeedSet 1060 bläckstråleskrivare för förpackningsmarknaden. Man säger att det är den snabbaste digitala B1-pressen på marknaden.
Print-Bars-1_1200x600

Canon lanserar ny inkjetpress för etiketter på Drupa

Canon har förhandsvisat en ny inkjetpress för etiketter, LabelStream LS2000, som är speciellt inriktad mot livsmedelsindustrin. Första liveuppträdande blir på Drupa nästa år.
230922_LabelStream-LS2000_LeftCG_NoShadow-1024x682x

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning