DS Smith utvecklar metod för återvinning av pappersbägare

PUBLICERAD: 25 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Kaffe-latte-trenden växer snabbt i Storbritannien och varje år kastas 2,5 miljarder take-away-bägare. Nu säger sig förpackningsbolaget DS Smith har utvecklat en metod för att återvinna alla dessa engångsbägare. (Bild Starbucks)|Ett effektivt insamlingssystem behövs för att man ska kunna återvinna de pappersbaserade engångsmuggarna.

Brittiska förpackningsföretaget DS Smith har efter månader av omfattande research hittat en lösning på hur man ska kunna återvinna pappersbaserade take-away-bägare för kaffe, etc.
Varje år kastas 2,5 miljarder engångsmuggar i Storbritannien – tillräckligt många för att nå runt jorden fem gånger…

I dagsläget återvinns endast en av 400 muggar och det är bara en bråkdel av konsumenterna som återanvänder kaffebägarna.

”Vi har arbetat dygnet runt för att lösa utmaningen med alla pappersmuggar, som slängs till följd av att kaffe latte-njutning blivit en del av den brittiska kulturen. Vi skulle kunna återvinna upp till 2,5 miljarder muggar varje år, men infrastrukturen för återvinning måste bli mycket bättre, om vi ska kunna nå målet att återvinna varje mugg”, säger Peter Clayson, General Manager för DS Smith Recycling.

Enligt DS Smith finns det två stora utmaningar med återvinning av kaffemuggar i papper. För det första måste man effektivt kunna avlägsna barriärskiktet av plast i bägarna och för det andra måste man säkerställa att muggarna inte blivit alltför nedsmutsade av matrester.

”Om vi kan samarbeta med lokala beslutsfattare och med de som säljer drickfärdigt kaffe samt med återvinningssektorn, för att förbättra separeringen av muggarna och ta fram en bra struktur för insamling, så kan vi tillsammans göra stor skillnad”, säger Peter Clayson.

DS Smith skriver nu i ett pressmeddelande att man hittat en metod för återvinning, där man genom att använda sitt toppmoderna pappersbruk Kemsley Paper Mill i Sittingbourne, Kent räknar med att kunna återvinna upp till 2,5 miljarder pappersmuggar, som kastas av brittiska kaffeälskare varje år. Bruket, som grundades 1924, är nu det största pappersbruket i Storbritannien och näst störst i Europa.

DS Smith har också skrivit till den brittiska regeringen och krävt att åtgärder vidtas för att bättre stötta insamling av muggar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x