DS Smith utvecklar metod för återvinning av pappersbägare

PUBLICERAD: 25 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Kaffe-latte-trenden växer snabbt i Storbritannien och varje år kastas 2,5 miljarder take-away-bägare. Nu säger sig förpackningsbolaget DS Smith har utvecklat en metod för att återvinna alla dessa engångsbägare. (Bild Starbucks)|Ett effektivt insamlingssystem behövs för att man ska kunna återvinna de pappersbaserade engångsmuggarna.

Brittiska förpackningsföretaget DS Smith har efter månader av omfattande research hittat en lösning på hur man ska kunna återvinna pappersbaserade take-away-bägare för kaffe, etc.
Varje år kastas 2,5 miljarder engångsmuggar i Storbritannien – tillräckligt många för att nå runt jorden fem gånger…

I dagsläget återvinns endast en av 400 muggar och det är bara en bråkdel av konsumenterna som återanvänder kaffebägarna.

”Vi har arbetat dygnet runt för att lösa utmaningen med alla pappersmuggar, som slängs till följd av att kaffe latte-njutning blivit en del av den brittiska kulturen. Vi skulle kunna återvinna upp till 2,5 miljarder muggar varje år, men infrastrukturen för återvinning måste bli mycket bättre, om vi ska kunna nå målet att återvinna varje mugg”, säger Peter Clayson, General Manager för DS Smith Recycling.

Enligt DS Smith finns det två stora utmaningar med återvinning av kaffemuggar i papper. För det första måste man effektivt kunna avlägsna barriärskiktet av plast i bägarna och för det andra måste man säkerställa att muggarna inte blivit alltför nedsmutsade av matrester.

”Om vi kan samarbeta med lokala beslutsfattare och med de som säljer drickfärdigt kaffe samt med återvinningssektorn, för att förbättra separeringen av muggarna och ta fram en bra struktur för insamling, så kan vi tillsammans göra stor skillnad”, säger Peter Clayson.

DS Smith skriver nu i ett pressmeddelande att man hittat en metod för återvinning, där man genom att använda sitt toppmoderna pappersbruk Kemsley Paper Mill i Sittingbourne, Kent räknar med att kunna återvinna upp till 2,5 miljarder pappersmuggar, som kastas av brittiska kaffeälskare varje år. Bruket, som grundades 1924, är nu det största pappersbruket i Storbritannien och näst störst i Europa.

DS Smith har också skrivit till den brittiska regeringen och krävt att åtgärder vidtas för att bättre stötta insamling av muggar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker